Έσπασαν την πόρτα συνταξιούχου για να της πάρουν το σπίτι!

Πρόκειται για τη μοναδική της κατοικία, που βγήκε σε πλειστηριασμό από fund για χρέος 15.000 ευρώ. «Τσουνάμι» οι αντιδράσεις

Την απόλυτη αποτυχία του πολιτικού συστήματος να προστατέψει τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών, όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας, κατέδειξε η χθεσινή προσπάθεια έξωσης χαμηλοσυνταξιούχου από το σπίτι της για οφειλή λίγων χιλιάδων ευρώ.

Έπειτα από ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης, που συνοδεύτηκε από μια τεράστια συγκέντρωση χθες το απόγευμα στου Ζωγράφου, αποτράπηκε, έστω και προσωρινά, η απώλεια της πρώτης κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα «κοράκια» των funds δεν θα επιστρέψουν για τρίτη φορά.

Λίγο πριν από τις 8 το πρωί δικαστικός κλητήρας και αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου, σπάζοντας την πόρτα και τραυματίζοντάς την ελαφρά στο χέρι, σε μια προσπάθεια να γίνει καταγραφή των αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτό. Ο λόγος είναι ότι το διαμέρισμα, που είναι και η μοναδική της κατοικία, έχει πουληθεί σε ιδιώτη έπειτα από πλειστηριασμό. Περιγράφοντας όσα έγιναν, η κυρία Κολοβού δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη: «Ηρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί. Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε ιδιώτης».

Πράγματι, όπως είχε αναφέρει η ίδια στο πρόσφατο παρελθόν, λόγω μίας πιστωτικής κάρτας δημιουργήθηκε ένα χρέος ύψους 10.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει, καθώς η σύνταξή της δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, εκμεταλλευόμενη το νομικό πλαίσιο-δώρο που ψήφισαν διαδοχικές κυβερνήσεις, μεταβίβασε την οφειλή σε fund, το οποίο με τη σειρά του προχώρησε στη διενέργεια πλειστηριασμού, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια ιδιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να το αξιοποιήσει μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Το περιστατικό ακολούθησε ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων και αλληλεγγύης από απλούς πολίτες και συλλογικότητες, που βρέθηκαν στο πλευρό της κυρίας Κολοβού από νωρίς το πρωί, αναγκάζοντας τον δικαστικό κλητήρα και υπαλλήλους μεταφορικής εταιρίας να αποχωρήσουν άπραγοι, και κορυφώθηκε με μία πολύ μεγάλη και αυθόρμητη συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης το απόγευμα στους δρόμους του Ζωγράφου, με κεντρικό σύνθημα «Κυβέρνηση, Ε.Ε., κοράκια, τραπεζίτες, τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Εξοργιστική ήταν και η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω βίντεο που τράβηξαν γείτονες της συνταξιούχου. Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ανέφερε ότι «σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21/11/2022) το πρωί σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. Α41/91)». Η ίδια κατήγγειλε ότι τα όργανα της τάξης, πέραν της επιθετικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς προς το πρόσωπό της, δεν την άφηναν όχι μόνο να πάρει τα πολύ προσωπικά της αντικείμενα από το σπίτι, αλλά ούτε να επισκεφτεί την τουαλέτα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα