Οικιακή βοηθός ομολόγησε ότι σκότωσε 4 ηλικιωμένες που φρόντιζε

Η δολοφόνος είχε νοσηλευτεί σε κρατικό ίδρυμα. Δήλωσε ότι επιχείρησε να πνίξει και το παιδί της

Ανατριχιαστικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της 45χρονης οικιακής βοηθού στη Ρόδο η οποία έπνιξε με μαξιλάρι την 75χρονη ηλικιωμένη που φρόντιζε, καθώς ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι έχει σκοτώσει άλλους τρεις ανθρώπους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, το 2012 φρόντιζε μία γυναίκα που έπασχε από διαβήτη και της έδωσε σκοπίμως ζάχαρη και μέλι. Η 45χρονη πιθανολογεί ότι ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από αυτό, ενώ και το 2021, όπως είπε, έδωσε σε ηλικιωμένη που φρόντιζε μεγαλύτερη ποσότητα φαρμάκων από αυτή που λάμβανε, ενώ για τον τρίτο φόνο χρησιμοποίησε μαξιλάρι.

Η ίδια ομολόγησε, επίσης, ότι είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει και το παιδί της, όταν αυτό ήταν σε μικρή ηλικία. Και για τους τρεις θανάτους ηλικιωμένων γυναικών έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Ρόδου και ζητάει να γίνει προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου.

Να σημειωθεί ότι η 45χρονη πάσχει από ψυχικό νόσημα. Μάλιστα, είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κρατικό ίδρυμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή της, γι΄ αυτό και η ομολογία της εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Στο μεταξύ, για τη δολοφονία της 75χρονης γιαγιάς που φρόντιζε στις Καλυθιές της Ρόδου ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε γιατί δεν την άφησε να κοιμηθεί. «Την έπνιξα γιατί δεν με άφηνε να κοιμηθώ. Ελάτε να με συλλάβετε» είπε η καθ’ ομολογίαν δολοφόνος στην Αμεση Δράση.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι που τους υπέδειξε τηλεφωνικά και τη συνέλαβαν, ενώ βρήκαν τη γιαγιά στο κρεβάτι της χωρίς τις αισθήσεις της. Το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έσπευσε προσπάθησε να την επαναφέρει, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό.

Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, η 75χρονη άφησε την τελευταία πνοή της. Η 45χρονη φρόντιζε τον τελευταίο μήνα την άτυχη ηλικιωμένη, η οποία δεν ήταν αυτοεξυπηρετούμενη λόγω αναπηρίας, ενώ αντιμετώπιζε και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτόν οι συγγενείς της είχαν προσλάβει την οικιακή βοηθό για να τη φροντίζει, να της μαγειρεύει και να την προσέχει. Μάλιστα έμενε μαζί της. Ωστόσο, η συμβίωση ήταν δύσκολη, σύμφωνα με γείτονες, οι οποίοι άκουγαν φωνές λόγω των διαπληκτισμών της οικιακής βοηθού με την κατάκοιτη γυναίκα.

Οι συγγενείς του θύματος ενημερώθηκαν για τη δολοφονία της 75χρονης από τα μέσα ενημέρωσης και έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος. Το σπίτι αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ έσπευσε και ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, που διενήργησε νεκροψία.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η γριούλα πέθανε νωρίς το πρωί από ασφυξία που της προκάλεσε η 45χρονη, ακινητοποιώντας το κεφάλι με τα χέρια και κλείνοντας το στόμα της με ένα μαξιλάρι. Η ανήμπορη να αντιδράσει γριούλα άφησε την τελευταία πνοή της στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη ηλικιωμένη είχε ένα παιδί το οποίο φιλοξενείται σε ίδρυμα και δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο για να τη φροντίζει. Ετσι, οι συγγενείς της πλήρωναν τη 45χρονη, χωρίς να μπορούν να φανταστούν τι θα ακολουθούσε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα