Ο ληστής των τραπεζών είναι… συνταγματάρχης

Έμπαινε στα υποκαταστήματα κρατώντας στο χέρι του χειροβομβίδα και απειλούσε τους υπαλλήλους και τους πελάτες ότι θα βγάλει την περόνη

Τρίτη και… φαρμακερή αποδείχθηκε για τον εν ενεργεία συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού η ληστεία που έκανε σε τράπεζα με την απειλή χειροβομβίδας που κρατούσε στο χέρι του, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Ο 53χρονος στρατιωτικός χθες το πρωί διέπραξε την τρίτη κατά σειρά ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη, στη συμβολή των οδό Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου.

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί μπήκε στο υποκατάστημα και αφού απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα βγάλει την περόνη από τη χειροβομβίδα, άρπαξε περίπου 2.500 ευρώ και τράπηκε σε φυγή πεζή.

Όπως και στις προηγούμενες ληστείες, ο συνταγματάρχης φορούσε ιατρική μάσκα και γάντια. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας και έτσι οι αστυνομικοί που «σάρωσαν» την περιοχή τον εντόπισαν λίγη ώρα μετά τη ληστεία και τερμάτισαν τη δεύτερη καριέρα του.

Η σύλληψή του έγινε την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο άφηνε λίγα τετράγωνα μακριά από την τράπεζα που λήστευε. Η δικαιολογία που είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής ήταν ότι χρωστά πολλά χρήματα σε τοκογλύφους και έτσι αποφάσισε να βάλει τη «στολή» του ληστή. «Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω κανένα κακό. Λήστευα τις τράπεζες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα» φέρεται ότι κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται ότι έχει «χτυπήσει» άλλες δύο φορές σε τράπεζες της Νέας Σμύρνης και της Δάφνης και πάντοτε με την απειλή της χειροβομβίδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνταγματάρχης υπηρετεί σε μονάδα Διοικητικής Μέριμνας της Αττικής καθώς είναι του Οικονομικού Σώματος. Ωστόσο, έχει στο ενεργητικό του ποινές για οικονομικές ατασθαλίες και έτσι το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι έως την αποστρατεία του το επόμενο καλοκαίρι δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του. Εις βάρος του αξιωματικού σχηματίστηκε δικογραφία και θα παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και στρατιωτικός οπλισμός αλλά όχι η χειροβομβίδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα