Π. Αντώνιος: 15χρονος τον κατήγγειλε για ασέλγεια

Στη δεύτερη κατάθεση σε προστατευόμενο περιβάλλον έδωσε νέα στοιχεία για σεξουαλική κακοποίηση, που δρομολογούν ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε ένας 15χρονος φιλοξενούμενος στη δομή της οργάνωσης στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός της δομής και τότε φέρεται ότι η κατάθεσή του περιορίστηκε μόνο σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Ωστόσο, το παιδί φέρεται ότι γνώριζε κι άλλα πραγματικά περιστατικά, που δεν είχε αποκαλύψει στη διάρκεια εκείνης της πρώτης κατάθεσης. Στη νέα του κατάθεση κρίθηκε αναγκαία η εξέτασή του σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Αθήνα και να εξεταστεί παρουσία παιδοψυχολόγου και αστυνομικού στο Σπίτι του Παιδιού.

Αυτή τη φορά ο ανήλικος φέρεται ότι έδωσε νέα στοιχεία, καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον πατέρα Αντώνιο. Το υλικό της κατάθεσής του μελετάται και αξιολογείται από τις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση. Η νέα αυτή κατάθεση ενδέχεται, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, να σηματοδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση.

Το κατώφλι των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση έχουν περάσει συνολικά 17 μάρτυρες πρώην εργαζόμενοι και παιδαγωγοί στις δομές της «Κιβωτού», αλλά και πρώην φιλοξενούμενοι. Από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις φαίνεται πως επιβεβαιώνονται από τους μάρτυρες οι καταγγελίες περί σωματικής κακοποίησης, με ξύλο, απομόνωση, στέρηση τροφής, αλλά και καταναγκαστική εργασία, ενώ πλέον δύο διαφορετικά πρόσωπα καταγγέλλουν τον πατέρα Αντώνιο για ασελγείς πράξεις εις βάρος τους.

Ο 19χρονος, που αποτέλεσε την αρχή του νήματος της υπόθεσης, στη δική του κατάθεση επανέλαβε τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησής του. «Οταν ήμουν στην ηλικία των 6 με 7 ετών, φιλοξενήθηκα στην “Κιβωτό του Κόσμου”, απ’ όπου έφυγα οριστικά λίγο μετά τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν» αναφέρει ο 19χρονος, περιγράφοντας πως στην Γ’ γυμνασίου, κάπου μετά το Πάσχα, βρέθηκε στη δομή του Βόλου έπειτα από συμφωνία με τον πατέρα Αντώνιο.

«Τότε άρχισα να έρχομαι πιο κοντά με τον πατέρα Αντώνιο. Οταν ερχόταν στον Βόλο, με έπαιρνε στις βόλτες μαζί του και περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί. (…) Αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 πήγα στην Καλαμάτα και τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά, όπως μου είχε πει, και βοηθούσε και οικονομικά τη μαμά μου. Αυτό που δεν μου άρεσε, όμως, ήταν ότι, όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα» είπε ο 19χρονος που στη συνέχεια ανέφερε πως σταδιακά ο ιερέας άρχισε να τον χτυπάει στον ποπό με το χέρι, ενώ, όταν πήγαιναν για μπάνιο, «κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου». Ο 19χρονος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε σειρά περιστατικών και ασελγών πράξεων από τον ιερέα σε βάρος του, ενώ σε μια από αυτές υπήρξε μάρτυρας ένας φίλος του, ο οποίος έχει επίσης καταθέσει στις Αρχές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα