Αθωώθηκε ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας

Αθώος κρίθηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος κατηγορούνταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου σχετικά με το εμβόλιο κατά του Covid-19 και τις παρενέργειές του. Ο καθηγητής κάθισε στο εδώλιο με αφορμή την επίμαχη ανάρτησή του στο facebook τον Αύγουστο του 2021, με την οποία καλούσε τους θεράποντες γιατρούς του Νίκου Χαρδαλιά να καταθέσουν κίτρινη κάρτα δυνητικής ανεπιθύμητης ενέργειας του εμβολίου για το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη λίγες μέρες νωρίτερα ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο θεράπων γιατρός του Ν. Χαρδαλιά, Σωτήρης Πατσιλινάκος, που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, διευκρίνισε πως ο υφυπουργός δεν υπέστη έμφραγμα, αλλά ασταθή στηθάγχη, ως αποτέλεσμα του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει επί μία πενταετία, και επισήμανε πως δεν είχε καμία σχέση με τον εμβολιασμό που είχε γίνει οκτώ μήνες νωρίτερα.

Στην απολογία του ο καθηγητής Κούβελας ανέφερε πως είδε το επεισόδιο του Ν. Χαρδαλιά ως μια ευκαιρία να διαφημίσει τη φαρμακοεπαγρύπνηση, η οποία δεν εφαρμόζεται επαρκώς στην Ελλάδα, και υποστήριξε πως η επίμαχη ανάρτηση δεν ήταν κατηγορητική, αλλά επιστημονική, στο πλαίσιο του ρόλου του.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι ενοχής του κατηγορουμένου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Μιλώντας για την αθώωσή του, ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας επισήμανε πως η χθεσινή αθώωσή του είναι μια νίκη της δημοκρατίας έναντι όσων επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα να επιβάλουν πανδημική ομερτά. «Αν στη χώρα μας είχαμε περισσότερη φαρμακοεπαγρύπνηση, θα γλιτώναμε χιλιάδες θανάτους. Μέσω του περιστατικού βρήκα την ευκαιρία να διαφημίσω την ανάγκη της χρήσης κίτρινης κάρτας, καθώς ο κ. Χαρδαλιάς ήταν τότε στην Πολιτική Προστασία» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα