Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά

Οργή στη Θεσσαλονίκη για την απόφαση. Η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ του ανακριτή για την ποινική μεταχείρισή του. Μετά την απολογία του υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, με τον τελευταίο να ζητά την προφυλάκιση του. Ετσι, ο 34χρονος αστυνομικός δεν προφυλακίστηκε και παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο άκουσμα της εξέλιξης στις κοινότητες των Ρομά, και ιδιαίτερα στον οικισμό της Αγίας Σοφίας, όπου κατοικούσε ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, επικράτησε αναβρασμός.

Σημειώνεται όμως ότι η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μπορεί να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, καθώς οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έλαβαν υπόψη τους τη δικογραφία που σχηματίστηκε προτού καταλήξει ο Φραγκούλης, η οποία αφορούσε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει να αναβαθμιστεί η κατηγορία και να ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Τότε ο αστυνομικός θα κληθεί για νέα απολογία και κατόπιν θα αποφασιστεί εκ νέου αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Αντίδραση

Οι Ρομά ωστόσο υποδέχτηκαν με οργή την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, γι’ αυτό η οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη έχει σκοπό να ορίσει ακόμη έναν δικηγόρο και να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης.

«Οι γονείς στενοχωρήθηκαν πάρα πολύ με αυτή την απόφαση. Θα κινηθούν νομικά ώστε να γίνει ένσταση της απόφασης και η υπόθεση να φτάσει στον Αρειο Πάγο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σαμπάνης.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες πρόκειται να διοργανωθεί από τους Ρομά συγκέντρωση και πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, η οποία όμως θα έχει ειρηνικό χαρακτήρα και δεν θα είναι επανάληψη των επεισοδίων και των ταραχών που προκάλεσαν μετά τον βαρύ τραυματισμό του ομοφύλου τους.

Για κάθε ενδεχόμενο, ωστόσο, με νέα διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που διαβιβάστηκε προς όλες τις υπηρεσίες μετά την απόφαση του Συμβουλίου, τίθεται σε διήμερη γενική επιφυλακή όλο το προσωπικό, ενώ, εάν κριθεί απαραίτητο, θα ανακληθούν και άδειες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα