«Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο!»

Βιντεοκλίπ με τους βιασμούς του 15χρονου σκεφτόταν να φτιάξει η συμμορία ανηλίκων, ενώ ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για τα βασανιστήρια

Ακόμα και η πιο νοσηρή και διεστραμμένη σκέψη δεν μπορεί να κατανοήσει ποια είναι τα αρρωστημένα κίνητρα που ώθησαν τους ανήλικους βιαστές να συμπεριφερθούν σε έναν συνομήλικό τους σαν βασανιστές σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα βίντεο με τις σκηνές βιασμού μέσα στην εγκαταλειμμένη μονοκατοικία στο Ιλιον έκαναν ακόμα και τα έμπειρα στελέχη του Ανηλίκων της Ασφάλειας να λυγίσουν.

Για την ώρα οι ανήλικοι που βρίσκονται ενώπιον των Αρχών προσπαθούν να ρίξουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης και να παρουσιάσουν τους βιασμούς και την απάνθρωπη κακοποίηση του 15χρονου σαν ένα παιχνίδι. Αλλος μάλιστα, μετά τη σύλληψή του, φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς: «Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο!» Αλλοι φέρεται ότι απέδωσαν τα πάντα σε σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, ενώ αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία στον 15χρονο από την Αλβανία και πρώην μέλος της παρέας τους.

Αξίζει όμως να αναφερθεί πως ένας από τους ανηλίκους φέρεται ότι είπε στην κατάθεσή του: «Αυτό το αρχίσαμε πριν από τρεις μήνες… Το έχουν πάθει κι άλλα άτομα στην παρέα»!

Οταν όμως διαπίστωσαν ότι μετά την καταγγελία των γονέων του 15χρονου οι αστυνομικοί τούς είχαν «λοκάρει», η ομάδα λειτούργησε σαν συμμορία ποινικών και άρχισαν μεταξύ τους να επικοινωνούν για να σβήσουν από τα τηλέφωνά τους όλα τα βίντεο που αποδείκνυαν τη φρικαλεότητα.

Ταυτόχρονα, μέλη της αμούστακης συμμορίας βιαστών είχαν προσεγγίσει το θύμα τους και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τη γλιτώσουν του ζητούσαν να ξεχάσει όσα συνέβησαν και ότι δεν θα επαναληφθούν. Βέβαια, το θύμα αποδείχτηκε πολύ πιο θαρραλέο από τους κακοποιητές του και μίλησε με το νι και με το σίγμα για τα βασανιστήριά του μέσα στο εγκαταλειμμένο οίκημα και δίπλα από το σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων και 2 χιλιόμετρα από το σχολείο τους.

Βιντεοκλίπ

Το εξωφρενικό είναι πως, πέρα από τη διαπόμπευση του μαθητή μέσω των βίντεο, οι αμούστακοι βιαστές είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα βιντεοκλίπ με όσα είχαν καταγράψει και ένα τραγούδι τραπ με τους βιασμούς του 15χρονου. Ο τελευταίος βιασμός του 15χρονου έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2022 και βιντεοσκοπήθηκε από τους κατηγορουμένους. Τότε ήταν που ο 15χρονος πήρε την απόφαση να απομακρυνθεί για πάντα από τη συγκεκριμένη παρέα των δραστών που επί έναν μήνα τον βασάνιζε με τον χειρότερο τρόπο. Τότε όμως οι βασανιστές του άρχισαν να του κάνουν bullying. Ο ανήλικος κακοποιήθηκε σεξουαλικά 6-7 φορές, όπως λέει στην κατάθεσή του, ενώ στο εγκαταλειμμένο σπίτι είχαν εμφανιστεί και τέσσερις μαθήτριες που δεν συμμετείχαν στις εγκληματικές πράξεις των συνολικά οκτώ εφήβων που κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας.

«Με κράταγε κεφαλοκλείδωμα και δεν μπορούσα να ανασάνω και με πίεζε στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω και του έλεγα “δεν μπορώ να πάρω ανάσα, άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ”. Και επειδή αυτό το έκανε επειδή είχε νεύρα, επειδή κατά λάθος, όταν κούνησα το χέρι μου για να ξεφύγω επειδή με κρατάγανε, του έβγαλα κατά λάθος τα γυαλιά και για αυτό το θέμα νευρίασε και λέει “τώρα θα σου δείξω εγώ”» φέρεται ότι είπε το παιδί στην παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

«Με χτύπησαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα, στη συνέχεια με θώπευσαν και κάποιοι από αυτούς με ακούμπησαν με τα δάχτυλά τους. Εκείνη τη στιγμή κάλυψαν το πρόσωπό μου με μαξιλάρι για να μη φωνάζω και ακουστώ, ενώ τους έλεγα να σταματήσουν. Επειτα πήραν ένα σκουπόξυλο, μου κατέβασαν το παντελόνι και… Μόλις τελείωσαν, έμεινα λίγο μαζί τους μέχρι να ηρεμήσω, και στη συνέχεια έφυγα» είπε σε άλλο σημείο ο 15χρονος.


Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι

Διαφορετική διάσταση σε σχέση με το κίνητρο των αμούστακων βιαστών δίνει ο δικηγόρος ενός εκ των οκτώ κατηγορουμένων, ο οποίος επικαλείται δύο φράσεις στα βίντεο της φρίκης οι οποίες συνδέονται με οπαδικές και τοπικιστικές διαφορές.

Τα δύο βίντεο που βρίσκονται στα χέρια των Αρχών και μελετώνται προσεκτικά έχουν αποτυπώσει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε ο 15χρονος μέσα στη μονοκατοικία της φρίκης στο Ιλιον. Σε αυτά ακούγονται δύο από την «κλίκα των 8» να λένε τη φράση «Κάτω Πατήσια», η οποία παραπέμπει σε συμπλοκή ανηλίκων που είχε γίνει μέσα σε πάρκο των δυτικών προαστίων και αντιπροσωπεύει τους μαθητές της περιοχής που φέρεται ότι επικράτησαν. Η δεύτερη φράση είναι «δυτική αλητεία» και παραπέμπει σε οργανωμένους οπαδούς ομάδας, που, εκτός από ξυλοδαρμούς, είχαν προβεί σε παρόμοια πράξη με αυτή που καταγγέλλει ο 15χρονος ότι υπέστη.

Σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα βίντεο ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων Μανώλης Διαμαντάρας υποστήριξε πως τις εξηγήσεις θα τις δώσουν στις ανακριτικές Αρχές. «Διαψεύδω κατηγορηματικά, σύμφωνα με όσα μου έχει πει ο εντολέας μου, ότι υπήρχε τουλάχιστον από τη μεριά του πρόθεση σεξουαλικού πειραματισμού. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή. Υπάρχουν στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά -“Kάτω Πατήσια” και “δυτική αλητεία”-, οι οποίες εξηγούν το περιστατικό, και στην ανακρίτρια θα εκθέσουμε όλα αυτά που πρέπει να πούμε για να εξηγήσουμε γιατί δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός. Είναι πολύ πιθανό να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εάν το κρίνει η κυρία ανακρίτρια ή εάν δεν υπακούσουν στις κλήσεις για ανάκριση που μπορεί να στείλει. Ο εντολέας μου αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή έτσι όπως του αποδίδεται. Ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας θα εκθέσει όλους τους ισχυρισμούς του και ό,τι αποδείξεις έχει. Αυτή η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ο εντολέας μου αυτή τη στιγμή ζει υπό ένα καθεστώς απειλής, που δεν του επιτρέπει καν να πλησιάσει το σπίτι του» είπε ο δικηγόρος στο iefimerida.gr.


Ψάχνουν τον 15χρονο αρχηγό της συμμορίας

Οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του 15χρονου Αλβανού «αρχηγού» της ανήλικης συμμορίας βιαστών του Ιλίου, ο οποίος διαφεύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πατρίδα του. Παράλληλα, θέμα ωρών είναι και η έκδοση έξι ενταλμάτων, εκ των οποίων τέσσερα για τις φίλες των ανήλικων κακοποιητών του 15χρονου Αλβανού, ενώ στο μεταξύ έχουν ήδη προφυλακιστεί οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες, ενώ ένας άλλος, ο οποίος δεν είχε κλείσει τα 15 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τα νέα εντάλματα αναμένονται να είναι σε βάρος δύο 15χρονων από την Αλβανία και για τέσσερα κορίτσια -μια 14χρονη και τρεις 15χρονες-, τα οποία, σύμφωνα με το θύμα, ήταν παρόντα στις φρικιαστικές σκηνές μέσα στη μονοκατοικία, χωρίς όμως να έχουν ενεργό ρόλο.

Σήμερα απολογούνται ακόμα δύο από τους ανηλίκους της ομάδας των βιαστών, οι οποίοι παρέμεναν υπό κράτηση, καθώς ζήτησαν και έλαβαν επιπλέον προθεσμία. Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει κατά την προανάκριση, η συμμορία των ανηλίκων αποτελείται από παιδιά οικογενειών Βούλγαρων και Αλβανών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οι οκτώ φέρεται ότι λειτουργούσαν σαν συμμορία, με τον 15χρονο που φέρεται ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία να έχει αρχηγικό ρόλο. Αυτόν άλλωστε έχει υποδείξει το θύμα και ως το άτομο που διακινούσε τα βίντεο με τις σκηνές βιασμού του στα τηλέφωνα άλλων μαθητών του σχολείου.

Στο μεταξύ η μία από τις 15χρονες που φέρεται ότι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση αρνείται ότι ήταν παρούσα στους βιασμούς και λέει ότι μετά την αποκάλυψη της κτηνωδίας δέχεται απειλές μέσω διαδικτύου. «Είπαμε “γεια” απέξω, φύγαμε και μετά εγώ προσωπικά το έμαθα όταν αυτά τα βίντεο άρχισαν να διαδίδονται στο σχολείο μου» ανέφερε η ανήλικη στο Star. «Δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν ήμουν μπροστά στη σκηνή του βιασμού. Ενώ εγώ συμπαραστέκομαι στο παιδί και του δίνω κουράγιο, μου λένε να πεθάνουν οι γονείς μου και εγώ φοβάμαι να κυκλοφορήσω» είπε η ίδια, έχοντας στο πλευρό της τον πατέρα της. «Η κόρη μου έτυχε να περνάει απέξω με τις φίλες της και είπαν ένα “γεια” όταν τους είδαν μαζεμένους, χωρίς να βλέπουν κάτι που να τους κινεί την περιέργεια ή ότι θα γινόταν κάτι άσχημο. Απλά χαιρέτησαν και έφυγαν» πρόσθεσε ο πατέρας της μαθήτριας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα