Ελλάδα και ΕΕ σφίγγουν τον κλοιό στα σύνορα του Εβρου

Εντατικές είναι πλέον οι περιπολίες στον ποταμό Εβρο, από τους Ελληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς, σύμφωνα με εκτιμήσεις Εβριτών και του Associated Press, που παρουσίασε εκτεταμένο ρεπορτάζ από την ελληνική πλευρά του ποταμού.

Ο αστυνόμος Κωνσταντίνος Τσολακίδης και άλλοι τρεις συνοριοφύλακες, σύμφωνα με το Πρακτορείο, ξεκίνησαν περιπολία με βάρκα κατά μήκος του ποταμού Εβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το δημοσίευμα περιγράφει τη διαδρομή και τις φυσικές δυσκολίες, ενώ γίνεται επίσης αναφορά πως πρόκειται για ένα από τα πιο στρατιωτικοποιημένα σημεία, καθώς η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ενωση εργάζονται για να βρουν τρόπους να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα από την Τουρκία. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη πως το 2023 η Ελλάδα σχεδιάζει να τριπλασιάσει το μήκος ενός χαλύβδινου συνοριακού τείχους.

«Το 2023 η Ελλάδα σχεδιάζει να τριπλασιάσει το μήκος ενός χαλύβδινου τείχους στα σύνορα. Η κατασκευή, ύψους πέντε μέτρων, που αποτελείται από στιβαρές χαλύβδινες κολόνες, έχει στηρίγματα θεμελίωσης με βάθος έως και 10 μέτρων και καλύπτεται με συρματόπλεγμα. Σε περιοχές που ελέγχονται από τον Στρατό στην ελληνική πλευρά των συνόρων, η ΕΕ χρηματοδοτεί και δοκιμάζει ένα προηγμένο δίκτυο επιτήρησης που χρησιμοποιεί λογισμικό μηχανικής εκμάθησης και μια σειρά σταθερών και κινητών καμερών και αισθητήρων για τον εντοπισμό των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα