Πρόστιμο (!) για τις παρεμβάσεις υπέρ των ΑμεΑ

Η Δημοτική Αστυνομία του Μπακογιάννη κάλεσε επιχειρηματία να ξηλώσει τα προστατευτικά έργα έξω από μικροβιολογικό εργαστήριο στα Πατήσια

Εμβρόντητος έμεινε γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο των μικροβιολογικών εργαστηρίων, όταν προπαραμονή Χριστουγέννων δέχτηκε την επίσκεψη της Δημοτικής Αστυνομίας στην ολοκαίνουργια μονάδα-κόσμημα που έχει δημιουργήσει στα Πατήσια.

Ο άνθρωπος κόντεψε να πηδήξει από το παράθυρο όταν ο επικεφαλής του κλιμακίου «αστυνόμευσης» τον κάλεσε σε αυστηρό ύφος να γκρεμίσει όλες τις «αυθαίρετες κατασκευές» που έχει δημιουργήσει στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημά του.

Προς στιγμήν ο επιχειρηματίας δεν κατάλαβε, και μετά συνειδητοποίησε ότι η δημοτική Αρχή εννοούσε «αυθαίρετα κτίσματα» δύο κομψά παρτέρια από κυβόλιθους σε δέντρα του διπλανού πεζοδρομίου, τέσσερις πλαστικές κορύνες σήμανσης για τη ράμπα ΑμεΑ και μία πινακίδα για το σημείο επιβίβασης – αποβίβασης των υποβοηθούμενων επισκεπτών! Ευτυχώς δεν του είπαν να ξηλώσει και τη μεταλλική μπάρα στην είσοδο του εργαστηρίου, που διευκολύνει την είσοδο των αμαξιδίων συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.

Ο ιδιοκτήτης του μικροβιολογικού κέντρου προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί, λέγοντας ότι τα μεν παρτέρια τα έφτιαξε ακριβώς για να μη σκοτώνεται ο κόσμος παραπατώντας στα χαντάκια που είχαν δημιουργήσει με τις ρίζες τους οι μουριές πάνω στις κατεστραμμένες πλάκες πεζοδρομίου. Οι δε κορύνες μπήκαν για να μην ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα και κλείνουν την είσοδο στους πολίτες με τα αναπηρικά αμαξίδια. Τίποτα όμως! Οι υπάλληλοι του δήμου ισχυρίστηκαν ότι οι κατασκευές αυτές δεν συνάδουν με το ύφος και τη… φιλοσοφία που έχει το νέο πρόγραμμα «αποκατάστασης βατότητας» (!) των πεζοδρομίων, το οποίο επιμελείται ο γνωστός και μη εξαιρετέος αντιδήμαρχος, εμπνευστής του «Μεγάλου Περιπάτου» Φοίβος Αξιώτης! Δηλαδή τα παρτέρια και η διευκόλυνση των ΑμεΑ δεν ταιριάζουν στην αισθητική αντίληψη του Δήμου Αθηναίων για τα πεζοδρόμια στα Πατήσια, όπου οι λαθραίοι κάνουν την ανάγκη τους…

Προειδοποιητική κλήση

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται δεκαετίες ολόκληρες με επιτυχία στη Νέα Ιωνία, μάταια προσπάθησε να πείσει τους δημοτικούς αστυνομικούς ότι οι ελάχιστες αυτές παρεμβάσεις που δεν θίγουν δα και τη φυσιογνωμία του αστικού τοπίου σε μία ήδη υποβαθμισμένη περιοχή έγιναν για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των ηλικιωμένων πελατών του, ειδικά αυτών που μετακινούνται με αμαξίδια. Οι υπάλληλοι δεν άκουγαν τίποτα. Στο τέλος μάλιστα του θυροκόλλησαν και προειδοποιητική κλήση που τον καλούσε να γκρεμίσει τα «αυθαίρετα» εντός τριών ημερών! Δηλαδή ανήμερα τα Χριστούγεννα. Αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπος με πρόστιμα και άλλες διοικητικές πράξεις.

Εξοργισμένος ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναγκαστικά θα συμμορφωθεί με το χουντικής εμπνεύσεως φιρμάνι περί… βατότητας πεζοδρομίων, επικοινώνησε με τη «δημοκρατία» διεκτραγωδώντας την περιπέτειά του. Και είναι πράγματι μοναδική. Διερωτάται κανείς αν μέσα στα Χριστούγεννα η Δημοτική Αστυνομία, που… αφήνει τα τρένα να περνούν, δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει από το να παρενοχλεί συνεπείς Ελληνες φορολογούμενους. Δεν βλέπει τα πρεζόνια, τους λαθραίους και τους κάθε λογής παραβατικούς που έχουν καταντήσει τα Πατήσια δημόσιο ουρητήριο, είδε όμως τις… πλαστικές κορύνες που εμποδίζουν τη «βατότητα» των πεζοδρομίων!

Δύο είναι, φοβούμαστε, οι εξηγήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Είτε πρέπει να δικαιολογηθεί ακόμη μία αρπαχτή τύπου «Μεγάλος Περίπατος» με το βαρύγδουπο όνομα «αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων» είτε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που επέκτεινε τη δραστηριότητά του στα Πατήσια ενοχλεί κάποιους στην περιοχή, που απευθύνθηκαν για «προστασία» στις… αρμόδιες υπηρεσίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα