Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για τα «Πράσινα Ταξί»

Τις αιτήσεις τους στη δράση «Πράσινα Ταξί» μπορούν να υποβάλουν πλέον οι ενδιαφερόμενοι, καθώς τέθηκε χθες σε λειτουργία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://prasinataxi.gov.gr).

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ταξί κατηγορίας EUR05 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.

Mέσω της δράσης, οι ιδιοκτήτες οχήματος ταξί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος ταξί, καθώς και για αγορά και εγκατάσταση «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος. Για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ταξί η επιδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της λιανικής τιμής προ φόρων, με μέγιστο ποσό τα 17.500 ευρώ, ποσό που μπορεί να φθάσει τα 22.500 ευρώ, αν συνδυαστεί με την απόσυρση του παλαιού οχήματος ταξί (επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ).

Λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω, και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία. Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η δράση «Πράσινα Ταξί», συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στον στόλο των οχημάτων ταξί και την αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα, αμιγώς ηλεκτρικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα