Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας σε δύο επίπεδα

Θα είναι παρόμοια με εκείνα για τους αρχηγούς κρατών λόγω της άφιξης πολλών μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ψαλεί την ερχόμενη Δευτέρα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της σορού του στο βασιλικό κοιμητήριο Τατοΐου, για να ταφεί δίπλα στους προγόνους του.

Οπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, λόγω της άφιξης στη χώρα μας μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, αλλά και της παρουσίας πολλών κοσμικών, τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν εκείνη την ημέρα θα είναι αντίστοιχα με εκείνα που λαμβάνονται όταν φτάνουν στη χώρα μας αρχηγοί κρατών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που θα ληφθούν ανήμερα της κηδείας του τέως μονάρχη θα αναπτυχθούν σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά την προστασία των επισήμων, που αναμένεται να αφιχθούν στην Ελλάδα, για να παραστούν στην κηδεία, ενώ το δεύτερο σχετίζεται με την αποτροπή τυχόν επεισοδίων είτε στη Μητρόπολη Αθηνών είτε στο Τατόι.

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι βρίσκονται σε επαφές με τις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Νορβηγίας και της Δανίας, προκειμένου ως το Σάββατο να έχουν σαφείς απαντήσεις και να έχει διαμορφωθεί η λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους, που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή. Σύμφωνα με πληροφορίες των ισπανικών μέσων ενημέρωσης, τα ανάκτορα στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του θα παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου, θείου του Ισπανού μονάρχη και αδελφού της μητέρας του Σοφίας. Το ισπανικό περιοδικό «HOLA!» γράφει χαρακτηριστικά ότι η αδερφή του εκλιπόντος Σοφία βρίσκεται εδώ και μέρες στην Αθήνα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνική πρωτεύουσα θα μεταβούν τις επόμενες ώρες και οι δύο κόρες της, πριγκίπισσες Ελενα και Κριστίνα της Ισπανίας. Το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο αναμένεται να πει και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εξόριστος στο Αμπού Ντάμπι.

Επίσης, στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει η Δανέζα βασίλισσα Μαργκρέτε, αδελφή της Αννας Μαρίας, ενώ άγνωστο παρέμενε ως αργά χθες ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Κάποιοι πιθανολογούν ότι στην κηδεία θα παραστεί ο πρώτος στη διαδοχή του θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Κωνσταντίνος, ενώ άλλοι θεωρούν επικρατέστερο σενάριο να εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια η πριγκίπισσα Αννα, η οποία βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στην Κύπρο. Ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπορεί, πάντως, να παρευρεθεί λόγω «πρωτοκόλλου».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», στην κηδεία έχουν καλεστεί και αναμένονται στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, ενώ αναμένονται βασιλικές παρουσίες και από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Σερβία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα