Την απόλυτη οδύνη βιώνουν οι οικογένειες των νέων που χάθηκαν στα Τέμπη

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια 23χρονος αρχιπυροσβέστης, ενώ έφυγε άδικα και ένας 22χρονος ποδοσφαιριστής από την Καβάλα

«Μουδιασμένη» παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη ολόκληρη η χώρα, την ώρα που οι οικογένειες των νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα.

Οι 20χρονες δίδυμες αδελφές Θώμη και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέλφη Αναστασία Πλακιά, από την Καλαμπάκα, σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη και το τριήμερο της Αποκριάς αποφάσισαν να το περάσουν με τις οικογένειές τους στον τόπο καταγωγής τους. Επρόκειτο για αριστούχες μαθήτριες της Ιατρικής και της Αισθητικής, που επέστρεφαν στην καθημερινότητα και στις σπουδές τους. Οι γονείς τους, ο Νίκος και ο Δημήτρης Πλακιάς, είναι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας Γαρδένια στο Καστράκι.

Τα δυο αδέλφια είναι γνωστά και στον αθλητικό κόσμο της Θεσσαλίας, καθώς ο Νίκος ήταν επί σειράν ετών αρχηγός και «δεκάρι» της ομάδας του Βράχου και ο Δημήτρης παράγοντας της ίδιας ομάδας. Ο ένας έχασε τα δίδυμα κορίτσια του και ο άλλος τη μοναχοκόρη του. Μόλις έμαθαν τα νέα για το δυστύχημα πήγαν αμέσως στη Λάρισα, όπου ύστερα από ατελείωτες ώρες αγωνίας χρειάστηκε να δώσουν DNA, προκειμένου να πιστοποιηθούν ότι οι τρεις σοροί ανήκουν στις νεαρές κοπέλες.

«Πήγαιναν όλες μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους. Ηταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδερφούλα τους. Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites. Η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να πάμε στο σημείο της τραγωδίας. Φύγαμε όλοι νύχτα, πήγαμε εκεί, αλλά δεν μας άφηναν, τίποτα. Ούτε να περάσουμε, τίποτα. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία» δήλωσε η μητέρα της Αναστασίας Πλακιά και συμπλήρωσε: «Τελευταία φορά που μίλησα με το παιδί μου ήταν στις 23.30 με μηνύματα. Μου έγραψε ότι στις 00.30 θα έφτανε Θεσσαλονίκη».

Την ίδια ώρα, το ξέσπασμα γυναίκας που έχασε τον άντρα της και το μόλις 5 ετών παιδί τους κάνει ακόμη και τους πιο δυνατούς να λυγίσουν. Η μαρτυρία της, όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει την οικογένειά της, είναι πραγματικά σοκαριστική.

«Και που πήγαμε στο νοσοκομείο τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα – είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δεν μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Επρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις! Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά» ξέσπασε και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι με τα ηρεμιστικά. Σαράντα χρόνων “έφυγε” ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ηταν στο πρώτο βαγόνι. Ολοι οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι άχρηστοι, να φύγουν! Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε “συλλυπητήρια”. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι!» Η ίδια λέει πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά. «Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές;» κατέληξε η τραγική μάνα και σύζυγος.

Από τα συντρίμμια του μοιραίου τρένου ανασύρθηκε και η σορός του 23χρονου Νικήτα Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, που υπηρετούσε στο 2ο Πυροσβεστικό Σώμα Αθηνών. Ταξίδευε με τη σύντροφό του Καλλιόπη Πορφυρίδου και βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο τη στιγμή της σύγκρουσης. «Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία με τους πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, του 2ου Πυροσβεστικού Σώματος Αθηνών. Ευελπιστούσαμε να είσαι ζωντανός, να σε ξαναδούμε στην επόμενη βάρδια ή ίσως να διασκεδάσουμε όπως στη φωτογραφία. Εύχομαι να είσαι το ίδιο χαμογελαστός και στη γειτονιά των αγγέλων. Καλό ταξίδι, Νικήτα μας» γράφει μια συνάδελφος του άτυχου πυροσβέστη σε ανάρτησή της στο facebook.

«Μαύρη» μέρα ξημέρωσε και για την Καβάλα, αφού επιβεβαιώθηκε πως ανάμεσα στους νεκρούς στο τραγικό δυστύχημα είναι και ο 22χρονος ποδοσφαιριστής Ιορδάνης Αδαμάκης. Ο νεαρός επιθετικός του Α.Ο. Υπάτου ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του μοιραίου τρένου. «Οδύνη για τον άδικο θάνατο του Ιορδάνη Αδαμάκη στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ένα δικό μας παιδί, ο Ιορδάνης Αδαμάκης, έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Ο Ιορδάνης μας, γεννημένος στις 14 Αυγούστου του 2000 στη Νέα Πέραμο Καβάλας, “έφυγε” τόσο πρόωρα, αφήνοντας δυσβάσταχτο κενό στην οικογένειά του, στους φίλους του και στην οικογένεια του Θεσπρωτού. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, όπως και σε όλους τους γονείς, συγγενείς και φίλους των θυμάτων σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Ιορδάνη, σε αποχαιρετάμε με οδύνη. Θα είσαι πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Καλό Παράδεισο!» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Θεσπρωτός, με τον οποίο αγωνιζόταν στο παρελθόν ο άτυχος ποδοσφαιριστής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα