Παραλίγο τραγωδία με λεωφορείο

Εφιάλτης για τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στο όχημα, καθώς κλείδωσαν αυτόματα οι πόρτες ασφαλείας

Την περίοδο που όλη η Ελλάδα θρηνεί για τους νεκρούς στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, τρόμος και πανικός σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα αστικό λεωφορείο έπιασε φωτιά και έντρομοι οι επιβάτες έσπαγαν τα παράθυρα για να βγουν έξω και να γλιτώσουν, με νωπές ακόμη τις μνήμες για όσα έγιναν στα Τέμπη.

Τελικά, οι συγκοινωνίες μας, τόσο τα τρένα όσο και τα αστικά λεωφορεία, είναι για… Οσκαρ αχρηστίας, αν λάβουμε υπόψη μας το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε προχθές, λίγο μετά τις 19.00 σε αστικό λεωφορείο της γραμμής 83Β, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λαγκαδάς.

Ενώ το όχημα βρισκόταν στο ύψος των Λαγυνών, παρουσίασε μηχανική βλάβη, κάτι που ανάγκασε τον οδηγό να το ακινητοποιήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες βλέποντας καπνούς από τη μηχανή του λεωφορείου πανικοβλήθηκαν, άρχισαν να φωνάζουν «θα πάθουμε ό,τι έπαθαν στα Τέμπη» και ξεσηκώθηκαν, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια του οχήματος -με πόδια, χέρια, με ό,τι μπορούσαν- για να βγουν έξω. Η κατάσταση εκτονώθηκε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος, ενώ οι επιβάτες συνέχισαν το δρομολόγιό τους με άλλο όχημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κατέβασμα από το Δερβένι, στο ύψος Λαγυνών, και τελικά διαπιστώθηκε ότι το αστικό λεωφορείο είχε βλάβη στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να βγαίνουν οι καπνοί από το πίσω μέρος του οχήματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, γέμισε καπνούς η καμπίνα και κλείδωσαν αυτόματα οι πόρτες, γι’ αυτό και έσπασαν τα τζάμια για να βγουν από το λεωφορείο. Στο σημείο βρέθηκαν η Τροχαία και κλιμάκιο της Εγνατίας Οδού, ενώ το όχημα μεταφέρθηκε με γερανοφόρο στο αμαξοστάσιο για διερεύνηση των συνθηκών της βλάβης και επισκευή του.

Τη μεγάλη λαχτάρα, πάντως, την έζησαν οι επιβάτες. Ενας από αυτούς περιέγραψε τι συνέβη: «Δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα το λεωφορείο, αλλά στην κατηφόρα πριν από το Δερβένι αρχίσαμε να μυρίζουμε καπνό, κάτι σαν καμένο από τα πλάγια του λεωφορείου, και φωνάξαμε στον οδηγό, ο οποίος κάποια στιγμή σταμάτησε από τις φωνές μας και τότε διαπιστώσαμε ότι οι πόρτες είχαν φρακάρει, δεν άνοιγαν με το σύστημα του λεωφορείου. Αποφασίσαμε να σπάσουμε τα τζάμια για να βγούμε στον δρόμο, γιατί φοβηθήκαμε μην πάθουμε όσα έπαθαν στα Τέμπη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα