Γενική απεργία την Πέμπτη με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Παραλύει η χώρα αύριο με την 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, τα συνδικάτα απαιτούν τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, ενώ προτάσσουν μισθολογικά αιτήματα, όπως οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αττική, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και τα ταξί, ενώ μετρό – ηλεκτρικός και τραμ θα κινούνται από τις 10 έως τις 15.00 και λεωφορεία – τρόλεϊ από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Πλοία, τρένα, αεροπλάνα

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεμένα για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ καθηλωμένα θα παραμείνουν και τα αεροσκάφη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που και αυτοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στις αερομεταφορές. Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν επίσης οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, που έχουν ξεκινήσει την επομένη του δυστυχήματος.

Σχολεία – νοσοκομεία

Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ για το Δημόσιο, τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει επίσης οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, έπειτα από σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ, ενώ μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό εάν θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση της ΔΟΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα