Θέλουν νεκρό; Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα σε ειρηνικούς διαδηλωτές

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει αστυνομικό όχημα να… σπέρνει τον τρόμο με επικίνδυνους ελιγμούς στην Ακαδημίας, ενώ στη Φιλελλήνων ψέκασαν με χημικά και ξυλοκόπησαν συγκεντρωμένους πολίτες

Τα ΜΑΤ φαίνεται πως επιστρατεύτηκαν ακόμα μία φορά με τις… ευλογίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου για να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία χιλιάδων διαδηλωτών που αντιδρούν στην κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών και να τρομάξουν τους πολίτες, όπως έγινε μετά το έγκλημα στη Marfin.

Βίντεο, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αποδεικνύουν ότι τα ΜΑΤ χρησιμοποιήθηκαν για να διαλύσουν τη χθεσινή, ειρηνική πορεία χιλιάδων διαδηλωτών κάθε ηλικίας.
Ενα σοκαριστικό βίντεο δείχνει αστυνομικό όχημα να… σπέρνει τον τρόμο στην οδό Ακαδημίας, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς μπροστά σε δεκάδες άτομα.

Γερανός της ΕΛ.ΑΣ. αναπτύσσει τρελή πορεία, προσκρούοντας πάνω σε κάδο απορριμμάτων, ενώ σε απόσταση αναπνοής είναι πλήθος κόσμου. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος πολίτης. Εξάλλου, άλλο βίντεο δείχνει την απρόκλητη επίθεση ομάδας των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στην οδό Φιλελλήνων. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί κινούνται ανάμεσα στο πλήθος και διαλύουν τους συγκεντρωμένους. Ακολουθεί η ρίψη χημικών, ώστε να είναι απροσπέλαστος ο δρόμος για τους πολίτες, «σπάζοντας» στα δύο την ειρηνική πορεία, που είχε ως στόχο την ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών που οδήγησαν στη σύγκρουση των τρένων και στους 57 νεκρούς.

Στο ίδιο βίντεο ακούγονται οι φωνές των διαδηλωτών που απευθύνονται στα ΜΑΤ και τα ρωτούν γιατί χτυπούν τον κόσμο. Επίσης, άνθρωποι όλων των ηλικιών τρέχουν να γλιτώσουν από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτόπτης μάρτυρας της απρόκλητης επίθεσης των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook: «Μία ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια.

Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της Αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω από τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! Ηταν απολύτως απρόκλητη – και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω».

Επεισόδια σημειώθηκαν και γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όπου ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, πετώντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και προκαλώντας τον απότομο τερματισμό της μεγάλης διαδήλωσης που ήταν σε εξέλιξη. Η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όπου συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις της Αστυνομίας με ομάδα ατόμων που έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και έβαλε φωτιές σε κάδους. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν, επίσης, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πατησίων. Από την Αστυνομία έγιναν 10 προσαγωγές ατόμων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια στο αυτοκίνητο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη, που ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Ακαδημίας. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά στο μέτωπο ο αστυνομικός που συνοδεύει τη βουλευτή, η οποία δεν ήταν παρούσα στην επίθεση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα