Σοκάρουν οι καταγγελίες για κακοποίηση 3 παιδιών ΑμεΑ

Οι ανατριχιαστικές περιγραφές των γονιών στη «δημοκρατία» για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο γνωστό κέντρο ειδικών θεραπειών στην Καλλιθέα και στο καλοκαιρινό camp του κέντρου

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες που έκαναν στη «δημοκρατία» οι γονείς τριών παιδιών ΑμεΑ, τα οποία είτε παρακολουθούσαν συνεδρίες στο γνωστό κέντρο ειδικών θεραπειών στην Καλλιθέα, που βρέθηκε στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας μεταξύ άλλων και για το περιστατικό με το 11χρονο αγοράκι, το οποίο ακροβατούσε σε ένα περβάζι λίγων εκατοστών με κίνδυνο να βρεθεί στο κενό, είτε είχαν παρακολουθήσει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ή το καλοκαιρινό camp του κέντρου!

Καθεμιά από τις μητέρες που έλυσαν τη σιωπή τους και μίλησαν για όσα τραυματικά βίωσαν τα παιδιά τους στα χέρια των υπευθύνων του κέντρου ειδικών θεραπειών, που λειτουργούσε ως κέντρο ημέρας, έχει να περιγράψει και από ένα περιστατικό που προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι! Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της Κατερίνας Καμπόλη, η οποία παρέλαβε βαριά χτυπημένο τον 14χρονο -τότε- γιο της, ο οποίος παρακολουθούσε θεραπείες ειδικής αγωγής.

«Στις 30 Ιουνίου 2022 γύρισε το παιδί και, μάλιστα, πήγε ο αδελφός του να το πάρει και το έφερε πάνω χτυπημένο. Είχε σκίσιμο στο κούτελο με αίμα, αρκετά σημάδια στην πλάτη, γρατσουνιές στο στήθος, μώλωπες στον λαιμό του. Επαθα σοκ, πήρα αμέσως τον μπαμπά του τηλέφωνο, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τις κυρίες, οι οποίες δεν σήκωναν το τηλέφωνο και, τελικά, επικοινώνησα με τη Νένα, που μου λέει “κάνε αμέσως μήνυση”!

Επειδή, όμως, ο μικρός ήταν σε μεγάλη ένταση θεωρήσαμε ότι έπρεπε να τον αφήσουμε να ηρεμήσει, να τον κάνουμε ένα μπάνιο και να πάμε αύριο, όπως και έγινε. Κάποια στιγμή, οι κυρίες αυτές εμφανίστηκαν στο τηλέφωνο και έκαναν τις ανήξερες. Είπαν σαν δικαιολογία ότι ένα άλλο παιδί έπαθε κρίση και χίμηξε στον γιο μου μέσα στο πούλμαν. Εγώ, βεβαίως, τους απάντησα πως αν συνέβαινε αυτό δεν θα είχε ούτε σκίσιμο στο κούτελο ούτε γρατσουνιές στην πλάτη. Δηλαδή, τι ήταν το παιδί που του επιτέθηκε; Λύκος; Και, εν πάση περιπτώσει, αυτοί πού ήταν;» αναρωτήθηκε η κυρία Καμπόλη.

Η Ασπασία Σαριδάκη από την πλευρά της δήλωσε πεπεισμένη ότι η 13χρονη κόρη της έπεσε θύμα κακοποίησης: «Εξαρχής είχα κάποιες ενδείξεις, είχα κάνει στην ιδιοκτήτρια κάποιες συστάσεις και είχε πάντα μια δικαιολογία. Ερχόταν, για παράδειγμα, η κόρη μου διψασμένη από το κέντρο και εκείνη μου έλεγε ότι το παιδί θέλει να πίνει νερό, ενώ δεν διψάει. Μια φορά είχε έρθει με ένα καρφί στο παπούτσι του και κούτσαινε… Παρ’ όλα αυτά, επειδή είμαι μονογονέας, είχα χειρουργηθεί στο πόδι και το παιδί είχε κλειστεί στο σπίτι λόγω και του κορονοϊού, είπα να το στείλω και στο καλοκαιρινό camp. Τελικά ανακάλυψα -και ήμουν σίγουρη- ότι κάτι συμβαίνει όταν ξεκίνησαν τα μπάνια» είπε η κυρία Σαριδάκη, η οποία έγινε… ντετέκτιβ για να «ξεσκεπάσει» τους υπευθύνους του κέντρου ειδικών θεραπειών.

Μέσα στον καύσωνα

«Είχε περάσει μία εβδομάδα και η κόρη μου, που μαυρίζει από τα δύο πρώτα μπάνια, ήταν κάτασπρη. Και, παρόλο που ήμουν με τον γυψονάρθηκα και το Π, πήρα ένα ταξί και πήγα στο σημείο που τα πήγαιναν για μπάνιο, το οποίο ανακάλυψα πού ήταν από τις φωτογραφίες που μας έστειλαν. Βλέπω, λοιπόν, να φτάνουν στις 12 το μεσημέρι, μέσα στον καύσωνα.

Ηταν καμιά 40ριά παιδιά, τα οποία τα έβαζαν για 3-4 λεπτά, ανά πέντε, και με το ζόρι μέσα στη θάλασσα, ίσα ίσα για να τα βιντεοσκοπήσουν και να τα φωτογραφίσουν. Για να τελειώσει όλο αυτό πέρασαν δυόμισι ώρες! Ωσπου να έρθει η σειρά τους να μπουν στη θάλασσα ήταν στοιβαγμένα μέσα στο πούλμαν και τους έδιναν γαριδάκια, τσιπς και πατατάκια για να μη μιλάνε. Το κατήγγειλα όταν μπόρεσα, έπειτα από τέσσερις μήνες, στη ΓΑΔΑ και με μηνύματα και φωτογραφίες που είχα κρατήσει» είπε η μητέρα του μικρού κοριτσιού για να καταλήξει:

«Από πέρυσι δεν έχω κοιμηθεί ήσυχη ούτε ένα βράδυ. Είμαι σίγουρη ότι το παιδί μου έχει κακοποιηθεί, θέλω να ελπίζω μόνο με ξύλο. Το παιδί μου πήγαινε στο σχολείο και μου έγραφε η δασκάλα στο γραφείο επικοινωνίας ότι κατεβάζει το παντελόνι του και χαϊδεύει το ευαίσθητα σημεία του μπροστά της και γελάει. Βλέποντας τις φωτογραφίες που βγήκαν κατάλαβα γιατί το έκανε. Εβλεπε το άλλο παιδάκι να το κάνει, και πόσα άλλα ακόμα, και αντέγραφε και έκανε το ίδιο πράγμα. Επίσης, βρεχόταν στον ύπνο της και εκείνους τους οκτώ μήνες που ήταν εκεί πήρε υπερβολικό βάρος. Θα ήθελα να κλείσει το κέντρο και η γυναίκα αυτή να πάει φυλακή!»


«Δεν έδιναν στα παιδιά τις αγωγές, δεν είχαν γιατρούς»

Ακόμα μία μητέρα, η Ρουμπίνη Βρυώνη, κατήγγειλε ότι ο 13χρονος γιος της επέστρεψε από την κατασκήνωση στη Νέα Μάκρη πάρα πολύ αδύνατος, τσιμπημένος από τα έντομα και με «χαμένο» ύφος. «Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα αργότερα, δεν έδιναν στα παιδιά τις φαρμακευτικές αγωγές, δεν υπήρχαν γιατροί και θεραπευτές και οι συνθήκες ήταν άθλιες.

Τα παιδιά ζούσαν μέσα στη βρομιά. Στο οίκημα δεν υπήρχε καν τουαλέτα στην οποία μπορούσε να μπει αναπηρικό καρότσι, ενώ υπήρχαν φουσκωτά στρώματα στο πάτωμα. Οταν ρώτησα, απάντησαν ότι τα χρειάζονται στην περίπτωση που κάποιο παιδί είναι ανήσυχο, για να κοιμάται ο θεραπευτής δίπλα του!» είπε η κυρία Βρυώνη, η οποία πλήρωσε το ποσό των 450 ευρώ (!) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Στις 20 Σεπτεμβρίου κάναμε αναφορά στον συνήγορο του Πολίτη. Από εκεί και πέρα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις, δεν είχαμε πάρει καμιά απάντηση, ώσπου έκανε την πρώτη ανάρτηση η κυρία Χρονοπούλου» κατέληξε η ίδια, τονίζοντας πως την έχει στοιχειώσει το ότι δεν ξέρει τι αποτύπωμα έχει αφήσει αυτή η εμπειρία στην ψυχή του παιδιού της!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα