Πάει να τα κουκουλώσει το Αρσάκειο

Με τον εξωφρενικό τρόπο των «χλιαρών» αναρτήσεων στο Instagram προσπαθεί η διοίκηση του γυμνασίου να καθησυχάσει τους γονείς μετά το άγριο περιστατικό bullying σε 15χρονο, του οποίου τον λαιμό έδεσαν με πετονιά

Με «χλιαρές» τοποθετήσεις και σύντομες… αναρτήσεις στα social media η διοίκηση του Αρσακείου προσπαθεί να κατευνάσει τις σφοδρές επικρίσεις που προκάλεσε το πρόσφατο περιστατικό ακραίου bullying με θύμα έναν 15χρονο, ο οποίος λίγο έλειψε να πνιγεί όταν συμμαθητές του τύλιξαν γύρω από τον λαιμό του νήμα πετονιάς!

Αν και έχουν περάσει πέντε ημέρες από τη σοκαριστική καταγγελία, η διοίκηση του ιστορικού σχολείου των βορείων προαστίων αρκέστηκε σε μια ανάρτηση στο Instagram, στην οποία ενημέρωνε όσους γονείς έχουν την… τύχη να διαθέτουν προσωπικό λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής ότι θα αναζητηθούν ευθύνες παιδιών και καθηγητών. Οπως αποκάλυψε, μάλιστα, η μητέρα μιας μαθήτριας του ιδιωτικού σχολείου, όσοι είδαν την εν λόγω ανάρτηση δεν είχαν καν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα ούτε να ζητήσουν διευκρινήσεις, καθώς είχαν απαγορευτεί τα σχόλια.

Και αυτή η αποτυχημένη απόπειρα των διοικούντων -την περασμένη Δευτέρα εξεδόθη γενικόλογη ανακοίνωση για το συμβάν- να καθησυχάσουν τους γονείς και να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη μέσα στη σχολική αίθουσα ανάγκασε τη διοίκηση του σχολείου να εκδώσει και δεύτερη ανακοίνωση.

Απλή γνωστοποίηση

Ομως, ούτε σε αυτή προέβη σε επίσημη δήλωση για το συμβάν, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στη διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αντίθετα, γνωστοποίησε απλώς ότι το σχολείο ολοκλήρωσε τις έρευνες και ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα αποφασίσουν την ερχόμενη Τρίτη για την τύχη των μαθητών οι οποίοι εμπλέκονται στο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού. Εντύπωση προκαλεί, τέλος, το γεγονός ότι η διοίκηση αναφέρθηκε στο άγριο bullying κατά του 15χρονου με τη φράση «το θέμα», ενώ απέφυγε να καταδικάσει το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και, μάλιστα, μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους. Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος.

Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου), με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκόμενων μαθητών και των γονέων τους.

Προχωρεί η ΕΔΕ

Παράλληλα προχωρεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών. Από τη Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων» ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση της διοίκησης των Αρσακείων Σχολείων.

Ολα άρχισαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν έξι μαθητές του γυμνασίου, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, περικύκλωσαν τον 15χρονο συμμαθητή τους και, αφού τον έδεσαν σε καρέκλα μέσα στη σχολική αίθουσα, τύλιξαν γύρω από τον λαιμό του νήμα πετονιάς! Μάλιστα, όση ώρα οι νταήδες βασάνιζαν τον άτυχο μαθητή γελούσαν σε βάρος του, ενώ μπροστά στην τρομακτική σκηνή ήταν κι άλλα παιδιά, τα οποία παρακολουθούσαν αμέτοχα!

Ο ανήλικος βρήκε τελικά το θάρρος και αποκάλυψε στους γονείς του όσα εφιαλτικά έζησε στα χέρια των συμμαθητών του και εκείνοι κατήγγειλαν το συμβάν στην Αστυνομία, με συνέπεια να συλληφθούν οι τέσσερις από τη «συμμορία» των ανηλίκων, ανάμεσά τους και η κοπέλα.

Κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα. Οι άλλοι δύο μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα