Ξανά στη φυλακή τρεις Ελληνες του ναρκόπλοιου «Noor 1»

Αναιρέθηκαν τα ελαφρυντικά στους καταδικασμένους για την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης – Αφαντοι οι τρεις Τούρκοι και ο Ιρακινός

Επέστρεψαν στη φυλακή τρεις Ελληνες καταδικασθέντες για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να εκδικασθεί εκ νέου η πολύκροτη υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, καθώς αναιρέθηκε η δικαστική απόφαση ως προς τα ελαφρυντικά που τους είχαν χορηγηθεί.

Χθες συνελήφθη ο Γιώργος Καρτσώνης, ο οποίος είχε μισθώσει στα μέλη του κυκλώματος αποθήκη στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκε ένας τόνος του φορτίου του «λευκού θανάτου». Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών, αλλά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του χορήγησε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και για τον λόγο αυτόν η ποινή του μειώθηκε σε 13 έτη κάθειρξη και αποφυλακίστηκε με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης.

Ομως, μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία έγινε δεκτή η αναίρεση κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ως προς τη χορήγηση των ελαφρυντικών, αναβίωσε η πρωτόδικη απόφαση και κατά συνέπεια η κάθειρξη 18 ετών που είχε επιβληθεί στον Γ. Καρτσώνη. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασθέντα, ο οποίος επέστρεψε στη φυλακή μέχρι να ξαναδικαστεί. Είχε προηγηθεί η σύλληψη του ναυλωτή του πλοίου «Noor 1» Γιώργου Μπουρδούβαλη πριν από δύο εβδομάδες, στη Βόνιτσα, ο οποίος είχε επίσης αποφυλακιστεί με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης από τις Φυλακές Πάτρας όπου κρατούνταν.

Ο Μπουρδούβαλης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια, τα οποία «έσπασαν» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή του στα 18 έτη κάθειρξη. Και αυτός κυκλοφορούσε ελεύθερος τους τελευταίους μήνες με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης. Μετά την αναίρεση της δευτεροβάθμιας απόφασης, αναβίωσε η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων και για τον λόγο αυτόν ο Γιώργος Μπουρδούβαλης συνελήφθη στις 3 Απριλίου στη Βόνιτσα και επέστρεψε στις Φυλακές Πατρών.

Στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε και ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης -στο σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου, στο Ψυχικό, είχε βρεθεί μισός τόνος ηρωίνης-, ο οποίος είχε καταδικαστεί επίσης σε ισόβια σε πρώτο βαθμό και σε 18 έτη κάθειρξη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Μετά την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου ο Ευθ. Γιαννουσάκης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στα δικαστήρια του Πειραιά και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κρύβονται

Ασύλληπτοι παραμένουν για την υπόθεση του «Noor 1» τρεις Τούρκοι που θα συσκεύαζαν το φορτίο του «λευκού θανάτου» και ένας Ιρανός που επέβαινε στο πλοίο, οι οποίοι μετά την αποφυλάκισή τους έχουν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό ή κρύβονται από τις Αρχές. Η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία θα πρέπει να επαναληφθεί η δίκη για τις ποινές στους καταδικασθέντες έχει διαβιβαστεί στο Εφετείο Πειραιά από τις 12 Απριλίου και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα