«Τρελό» λεωφορείο σκότωσε 19χρονο, ενώ 3 χαροπαλεύουν

Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα, όταν το ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Eκτακτης Ανάγκης

Ένας 19χρονος βρήκε φρικτό θάνατο, ενώ τον Χάρο με τα μάτια τους είδαν και οι έξι επιβαίνοντες δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων όταν αντελήφθησαν να έρχεται καταπάνω τους διερχόμενο λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Το λεωφορείο μόλις είχε βγει από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και δεν πρόλαβε να δει τα δύο σταθμευμένα οχήματα, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να είναι μοιραία.

Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε ο άτυχος 19χρονος, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις άνδρες, ηλικίας 17, 23 και 28 ετών. Ο 23χρονος και ο 28χρονος διακομίστηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις. Ο 17χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρισας. Τα επόμενα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα και για τους τρεις νέους. Από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκε ελαφρά μια τριμελής οικογένεια, ένας 44χρονος, μια 42χρονη και η 9χρονη κορούλα τους που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Μεσάνυχτα

Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που είχε ξεκινήσει τα μεσάνυχτα από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα με 75 επιβάτες, ακινητοποιήθηκε. Οι επιβάτες που δεν τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν με άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και έφτασαν στην Αθήνα με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών, στις 9 το πρωί.

Για ώρες έκλεισε η εθνική οδός με κατεύθυνση την Αθήνα στο σημείο του τροχαίου. Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, ενώ στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Από την Τροχαία θα διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας.

Η διοίκηση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το λεωφορείο κινούνταν με κανονική ταχύτητα, κάτι που φαίνεται και από την τηλεματική, χαρακτηρίζει «αδύνατη» την αποφυγή του δυστυχήματος λόγω της θέσης που είχαν τα σταθμευμένα Ι.Χ., ενώ παράλληλα εκφράζει τη «βαθύτατη οδύνη της για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

Οπως προέκυψε, το αλκοτέστ που έγινε στον οδηγό του λεωφορείου ήταν αρνητικό και δεν είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, με βάση τις καταγραφές του ταχογράφου. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου δυστυχήματος.

«Προπορευόμενο διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης μόλις έχει εμβολίσει δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στη ΛΕΑ. Ο δρόμος, γεμάτος συντρίμμια. Για κλάσματα του δευτερολέπτου αποφύγαμε τη σύγκρουση και εμείς… Οι εικόνες τραγικές» έγραψε στα social media ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Θανάσης Σιμώτας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα