Στο Καστελόριζο αν χτυπήσεις, πας Τουρκία

Τετράχρονος τραυματίστηκε στο χέρι και μεταφέρθηκε στο Κας, καθώς είχε βλάβη το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ για μεταφορά στο Νοσοκομείο Ρόδου

Δεν είναι μόνο η Κύπρος που τελικά «κείται μακράν», αλλά δυστυχώς και το Καστελόριζο, όπως φαίνεται… Πρωτοφανές κάζο για το υπουργείο Υγείας, που βλέπει τους ανέμους που έσπειρε με την εγκληματική πολιτική του να θερίζει σήμερα, έναν μήνα πριν από τις εκλογές, θύελλες. Και μόνο στην είδηση πως ο πληθυσμός των ακριτικών νησιών δεν μπορεί να νοσηλευτεί στα ελληνικά νοσοκομεία και καταφεύγει στην Τουρκία ισοδυναμεί με την απόλυτη χρεοκοπία τόσο της πολιτικής που ακολουθείται όσο όμως και των προσώπων που την υλοποιούν.

Ο Θάνος Πλεύρης, που πολιτεύτηκε και αναδείχθηκε στα πολιτικά πράγματα ως… υπερπατριώτης, σήμερα βλέπει τους Ελληνες ακρίτες να πηγαίνουν στα νοσοκομεία της Τουρκίας προδομένοι από το ελληνικό κράτος, και κρύβεται πίσω από τις γελοίες δικαιολογίες της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Φυσικά, για την κατάρρευση της πολιτικής που ο ίδιος σχεδίασε και εφήρμοσε με συνέπεια, διαλύοντας τα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, ο ίδιος δεν λέει λέξη. Τι θα μπορούσε, άλλωστε, να πει; Πως τα νοσοκομεία των νησιών καταρρέουν και ότι οι Ελληνες ακρίτες είναι εκτεθειμένοι ακόμα και για ένα σπάσιμο χεριού ή πως οι Τούρκοι έχουν κάνει «απόβαση» στα νησιά;

Δυστυχώς, το πρόβλημα αυτό δεν είναι σημερινό. Η «δημοκρατία» εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες είχε προειδοποιήσει για τις διαφημίσεις των τουρκικών νοσοκομείων που καλούσαν τους Ελληνες των νησιών να τα επισκεφτούν. Ομως το υπουργείο Υγείας δεν έκανε τίποτα για να στελεχώσει τα νοσοκομεία, και έτσι ο ελληνικός πληθυσμός καλείται να καταφύγει στην ανάγκη των Τούρκων.

Συγκεκριμένα, οι σοβαρές διαχρονικές ελλείψεις στις δομές υγείας των νησιών αναδείχθηκαν και πάλι με αφορμή τον τραυματισμό ενός 4χρονου αγοριού στο Καστελόριζο, το οποίο χρειάστηκε να μεταφερθεί με πλωτό μέσο στην Τουρκία, αφού δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το ΕΚΑΒ, λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό σύστημα του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ολα συνέβησαν όταν το μικρό αγοράκι, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια γιατρού του Πολυδύναμου Ιατρείου να επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο Ρόδου, ώστε να εγκριθεί η αεροδιακομιδή του από το ΕΚΑΒ σε αυτό, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος από το Καστελόριζο στο Κας.

Από εκεί χρειάστηκε να μεταβεί στην Αττάλεια, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση, καθώς είχε σοβαρό τραύμα όταν το χεράκι του μάγκωσε σε πόρτα και χρειάστηκε άμεση ιατρική φροντίδα.

Σε μια συγκινητική ανάρτησή του στο facebook ο πατέρας του παιδιού Χρήστος Δούλος αναφέρει: «Ολα καλά με τον μικρό μας ήρωα, γιατί είναι ήρωας μέσα σε ένα τέτοιο πικρό και πολύ χρονοβόρο ταξίδι… Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας, δεν είχα τηλέφωνο ν’ απαντήσω…

Επιστρέψαμε στο νησί κι όλα καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, έστω από εδώ, το ιατρικό επιτελείο του νησιού μας, αυτά τα δύο γενναία παιδιά, για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν στον ήρωά μας. Θα μείνω μόνο σε αυτό το κομμάτι, δεν θα μπω στο θέμα του ΕΚΑΒ – αυτό θα γίνει σε επίσημο έγγραφο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω Λιμεναρχείο, Τελωνείο, Αστυνομία, το πρακτορείο του νησιού και φυσικά τον καπετάνιο κ. Νίκο Μάτσο με το “Ελεονόρα”, με το οποίο και μεταφέρθηκε ο ήρωας στο Κας».

Δεν παραλείπει στην ανάρτησή του να ευχαριστήσει τον καϊμακάμη του Κας, που από την πρώτη στιγμή έδωσε το «πράσινο φως» για την άμεση είσοδο στην Τουρκία, καθώς και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη τόσο στη μεταφορά όσο και στη χειρουργική επέμβαση του γιου του.

Τέλος, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει «μέσα από την καρδιά του» την οικογένεια της Hurigül Bakirci Magiafi, που από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν δίπλα του, και ειδικά τον αδελφό της Εμρέ, αλλά και τον Νίκο Ασβέστη, που δεν έλειψε ούτε δευτερόλεπτο από το πλάι του σε αυτή την περιπέτεια που έζησε με τον γιο του.

«Αλλάξαμε δύο νοσοκομεία και δύο ιδιωτικές κλινικές»

Ο πατέρας του μικρού παιδιού δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και τους Τούρκους γιατρούς για το αίσιο τέλος που είχε η περιπέτειά τους. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό και φίλο μας Τζεμ για όλες τις ενέργειες που έκανε και αλλάξαμε δύο νοσοκομεία και δύο ιδιωτικές κλινικές. Και φυσικά τον γιατρό Χακάν, που ξύπνησε μεσάνυχτα κι ήρθε αμέσως να φτιάξει τον ήρωά μας».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα