Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από 2 έως 12 Ιουνίου 2023 για τα Γενικά Λύκεια και από 1 έως 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι πρόκειται σε περίπου έναν μήνα από τώρα να δώσουν εξετάσεις με σκοπό την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της χώρας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν 2-12 Ιουνίου 2023 για τα Γενικά Λύκεια και 1-16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στα λύκεια τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 18 Μαΐου και για τις τρεις τάξεις. Οι εξετάσεις για τους μαθητές της α’ και της β’ λυκείου θα διεξαχθούν από τις 23 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, ενώ οι ενδοσχολικές για τους μαθητές της γ’ λυκείου 23-30 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις στα ΓΕ.Λ. αρχίζουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου με τη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας. Την Τρίτη 6 Ιουνίου συνεχίζονται με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία για τις κατευθύνσεις των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Θετικών Σπουδών, των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, και Σπουδών Υγείας αντίστοιχα. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου συνεχίζουν με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική για κάθε ομάδα προσανατολισμού. Τέλος, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου τελειώνουν με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία για κάθε κατεύθυνση αντίστοιχα.

Οσον αφορά σα Επαγγελματικά Λύκεια, οι μαθητές αρχίζουν την Πέμπτη 1 Ιουνίου με Νέα Ελληνικά. Συνεχίζουν με Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου εξετάζονται στην Ηλεκτροτεχνία 2, στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, στο Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί, στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Το Σάββατο 10 Ιουνίου δίνουν Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, και Στοιχεία Μηχανών.

Την Τρίτη 13 Ιουνίου εξετάζονται στις Ηλεκτρικές Μηχανές, στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, στη Ναυσιπλοΐα ΙΙ και στις Ναυτικές Μηχανές, ενώ την Πέμπτη 15 Ιουνίου σε Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα.

Τέλος, την Παρασκευή 16 Ιουνίου «κλείνουν» με Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Οσον αφορά τα ειδικά και μουσικά μαθήματα, οι εξετάσεις για τους υποψηφίους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα διενεργηθούν στο διάστημα 17-29 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 10.00 οι μαθητές δίνουν Αγγλικά, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 08.30 Γερμανικά και την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 08.30 Ελεύθερο Σχέδιο. Γραμμικό Σχέδιο δίνουν μία ημέρα μετά, δηλαδή την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 08.30.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου εξετάζονται στην Αρμονία, στις 08.30, ενώ την Παρασκευή 23 Ιουνίου στον Ελεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 16.30. Το Σάββατο 24 Ιουνίου σειρά έχει η Μουσική Αντίληψη και Γνώση στις 12.30, ενώ τη Δευτέρα 26 Ιουνίου ακολουθεί η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία στις 08.30.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου οι μαθητές εξετάζονται στα Γαλλικά, στις 08.30, ενώ την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, ακολουθούν τα Ισπανικά, την ίδια ώρα.

Τελευταία από τα Ειδικά Μαθήματα είναι τα Ιταλικά, την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 08.30.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα