Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέλφια για τη δολοφονία Καραϊβάζ!

Οι Αρχές έχουν καταλήξει ότι πέντε άτομα σχεδίασαν το φονικό μαζί με τον ηθικό αυτουργό, ενώ τα κίνητρα κρύβονται σε δικογραφίες που έχουν ανοίξει

Την ώρα που οι έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021 στον Αλιμο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι δύο πρώτοι συλληφθέντες για το στυγερό έγκλημα, μετά την απολογία τους στον 30ό τακτικό ανακριτή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Πρόκειται για δυο αδέλφια ηλικίας 40 και 48 ετών, τα οποία οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έδωσαν εξηγήσεις στον ανακριτή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Κατά πληροφορίες και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και φέρεται ότι υποστήριξαν πως το επίμαχο διάστημα βρέθηκαν στον Αλιμο για λόγους εργασίας, καθώς μοίραζαν με το λευκό βαν διαφημιστικά φυλλάδια για υπηρεσίες της εταιρίας καθαρισμού πολυκατοικιών.

Και ενώ όλα δείχνουν ότι για την υπόθεση θα υπάρξει το επόμενο διάστημα και νέος κύκλος συλλήψεων, καθώς οι Αρχές φέρεται ότι βρίσκονται κοντά στα ίχνη δύο ακόμη ατόμων, τα στοιχεία που μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης μάλλον λειτούργησαν ως «καταλύτης» για τη σύλληψη των δυο αδελφών.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, οι δυο κατηγορούμενοι, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου, φέρεται ότι είχαν χρησιμοποιήσει καρτοκινητά τηλέφωνα-φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα τηλέφωνα μάλιστα αυτά δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ. Εξάλλου, από τα κινητά τηλέφωνα προέκυψε πως υπήρχαν επαφές μεταξύ πέντε ατόμων, τα οποία όμως δεν συνδέονταν μεταξύ τους με επαγγελματική ή άλλη σχέση. Για τον λόγο αυτόν οι Αρχές φέρεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πέντε άτομα σχεδίασαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, μαζί με τον ηθικό αυτουργό, ενώ τα κίνητρα του εγκλήματος κρύβονται σε δικογραφίες που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια.

Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του άτυχου δημοσιογράφου Ρόη Παυλέα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι το τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ το χρονικό διάστημα 2016-2017.

«Βρήκαμε ότι στην άλλη δικογραφία, της Greek Mafia, υπάρχει απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Ράικου, που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να απομαγνητοφωνηθούν άλλο οι συνομιλίες και ζητούν να συνεχιστεί η παρακολούθηση μόνο για τρεις από αυτούς που παρακολουθούνταν μέχρι τότε» δήλωσε η δικηγόρος, τονίζοντας ότι και τα τρία άτομα των οποίων η παρακολούθηση συνεχίστηκε είναι πλέον νεκρά. Σύμφωνα με την κυρία Παυλέα, επρόκειτο για έναν πρώην αστυνομικό, έναν ποινικό και τον Γιώργο Καραϊβάζ. «Συνεχίστηκε παράνομα η παρακολούθηση, και το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε αυτή η άδεια τελικά. Η παρακολούθηση Καραϊβάζ και των άλλων δύο ήταν παράνομη, γιατί δεν είχε έγκριση από τους δύο εισαγγελείς. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παυλέα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο η χήρα του Γ. Καραϊβάζ, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.


«Αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία»

«Οι εντολείς μου αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Εχουν λευκό ποινικό μητρώο» είχε αναφέρει σε δήλωσή της η δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων Αθανασία Σταυρή, αμφισβητώντας τη συνοχή των αποδεικτικών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και κάνοντας λόγο για «λογικά άλματα», που, όπως είπε, έφεραν τα δυο αδέλφια αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα