Δίωξη στον οδηγό για τον θάνατο της 12χρονης

Σε βάρος του οδηγού απαγγέλθηκε η κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 32χρονο οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε τη 12χρονη μαθήτρια στην οδό Θησέως, στην Καλλιθέα, το απόγευμα της Δευτέρας, προκαλώντας σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε βάρος του 32χρονου οδηγού απαγγέλθηκε η κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε θάνατος. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Μερικές ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν το άτυχο κοριτσάκι να παρασύρεται από το όχημα και να εκσφενδονίζεται αρκετά μέτρα μακριά συγκλονίζουν. Το παιδί βρισκόταν σε λίμνη αίματος, δίχως να μπορεί να κουνηθεί. «Δεν ακούστηκε φρενάρισμα. Βγήκα έξω από τα κλάματα και τα ουρλιαχτά ενός κοριτσιού που ήταν μαζί με τη 12χρονη και το κοριτσάκι ήταν σοκαρισμένο. Κάποιοι φώναζαν ότι το παιδί πέθανε, αλλά το κοριτσάκι ήταν ζωντανό. Προσπαθούσε να κουνηθεί, αλλά δεν μπορούσε» είπε αρχικά κάτοικος της περιοχής και συνέχισε: «Από ό,τι καταλάβαμε, η 12χρονη δεν πέρασε από τη διάβαση, αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω ανέβηκε πάνω στο διάζωμα και προσπάθησε να περάσει απέναντι τον δρόμο. Τότε προφανώς ερχόταν το αμάξι, στην κάθοδο της Θησέως, και την παρέσυρε».

Ο κάτοικος υποστήριξε πως είδε τον οδηγό μετά το τραγικό συμβάν να σταματά στην αριστερή λωρίδα του δρόμου. «Είδα τον άνθρωπο να βγαίνει από το Smart και έπειτα να το μεταφέρει, από την αριστερή λωρίδα που είχε σταματήσει, μπροστά στην γκαραζόπορτα του Οίκου Τυφλών».

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της 12χρονης, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα. «Μη μου τρυπάτε κι άλλο την καρδιά, δεν μπορείτε να με βοηθήσετε καθόλου» είπε με τρεμάμενη φωνή.

Φωτοσήμανση

Την ίδια ώρα, αυτοψία στα φανάρια στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης μαρτυρά την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η φωτοσήμανση, σε ένα σημείο όπου καθημερινά συγκεντρώνονται εκατοντάδες οδηγοί και περαστικοί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, επικαλούμενος καταγγελίες περιοίκων, τα φανάρια στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης δεν λειτουργούσαν για επτά ολόκληρες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαδιάς σημείωσε ότι μόνο όταν έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος οι κάμερες των καναλιών, που έφεραν στο φως εικόνες εγκατάλειψης, εμφανίστηκε συνεργείο, που αποκατέστησε τη βλάβη μέσα σε μόλις δύο λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως η 12χρονη επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο μαζί με τη 14χρονη αδερφή της. Ωστόσο, όταν το παιδί επιχείρησε να περάσει τον δρόμο προκειμένου να πάει απέναντι στη στάση του λεωφορείου, παρασύρθηκε από ένα όχημα, τύπου Smart, που κατέβαινε τη Θησέως με κατεύθυνση προς Τζιτζιφιές. Στο σημείο επικράτησε πανικός και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Η 14χρονη αδερφή της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να πιστέψει πως η αδερφή της σκοτώθηκε και μάλιστα μπροστά στα μάτια της. Ενδεικτικό της ψυχολογικής της κατάστασης είναι ότι δεν μπορούσε να πει κουβέντα στους αστυνομικούς. Σε κατάσταση σοκ φέρεται ότι είναι και ο οδηγός του οχήματος.

Πλέον, στο σημείο όπου το παιδί έχασε τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή του βρίσκονται μερικά λουλούδια και κεράκια, προς τιμήν του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα