Συνελήφθη Αλβανός μαφιόζος στα Γιάννενα

Ο καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα για τη «σφαγή της Λούσνια», έπεσε στα χέρια των Αρχών ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη

Ενας Αλβανός, αρχηγικό μέλος συμμορίας, που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη στα Ιωάννινα.

Το μαύρο πολυτελές 6S BMW στο οποίο επέβαινε κίνησε τις υποψίες αστυνομικών, που είχαν κάνει μπλόκο, ερευνώντας υπόθεση διακίνησης μεταναστών. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στις 10 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει, αλλά αυτός δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης. Αμέσως ξεκίνησε άγρια καταδίωξη από περιπολικά της Αμεσης Δράσης και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε κόκκινο φανάρι, στη διασταύρωση των οδών Βορείου Ηπείρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να παρακάμψει τα άλλα σταματημένα αυτοκίνητα και ανέβηκε σε κράσπεδο, με αποτέλεσμα να σκάσει ένα λάστιχο και να ανοίξουν οι αερόσακοι. Το αμάξι ακινητοποιήθηκε και οι τρεις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που είχαν σπεύσει στο σημείο. Εκτός από τους τρεις Αλβανούς που συνελήφθησαν, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Ο 31χρονος μαφιόζος έδειξε στους αστυνομικούς ελληνικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο είχε ανακληθεί και κατείχε παράνομα. Ακολούθησε έρευνα με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για να διακριβωθούν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του. Οπως διαπιστώθηκε, είναι ο 31χρονος Λαέρτ Χάτζιου, καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα, βάσει ερυθράς αγγελίας αναζήτησης των αλβανικών Αρχών, για τη «σφαγή της Λούσνια» στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών της αλβανικής μαφίας. Ο καταζητούμενος φέρεται ως αρχηγός συμμορίας που συμμετείχε στην εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ατόμων και στον τραυματισμό ακόμα δύο σε καφετέρια της πόλης, ενώ ο στόχος της επίθεσης είχε καταφέρει να διαφύγει. Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει και ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Λαέρτ Χάτζιου, που συνελήφθη στον τυχαίο έλεγχο στα Ιωάννινα.

Γνώριμος των ελληνικών Αρχών ήταν και ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου που πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική καταδίωξη. Πρόκειται για 35χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη δολοφονική επίθεση σε βενζινάδικο της οδού Θηβών στην Αθήνα, πριν από δύο χρόνια. Τότε, άγνωστοι είχαν ανοίξει πυρ, τραυματίζοντας τον ίδιο και σκοτώνοντας τον πρώτο ξάδερφό του. Ο τρίτος ομοεθνής συλληφθείς, 22 ετών, διώκεται στην Αλβανία ως συνεργός σε σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για την απαγγελία διώξεων και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν. Μετά την απολογία του ο 22χρονος επέστρεψε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων για να απελαθεί στη γειτονική χώρα. Ο 31χρονος καταζητούμενος και ο 35χρονος οδηγός του μαύρου πολυτελούς οχήματος έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή, στον ανακριτή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα