Τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας – Αγίου Λουκά στην «OPAP Arena»

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου, το οποίο βρίσκεται στο κτίριο της βόρειας εισόδου της «OPAP Arena» και τιμάται επ’ ονόματι της του Θεού Σοφίας και του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Λουκά του εν Στειρίω.

Την ακολουθία των θυρανοιξίων τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και παρούσα ήταν σύσσωμη η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη (κεντρική φωτό).

  • Από τον Γ. Σηφάκη

Η χθεσινή ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία για την ιστορική αυτή τελετή, καθώς είναι η επέτειος των 570 χρόνων από την αποφράδα ημέρα της Αλωσης της Πόλης. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε την τιμή να ανάψει ο ίδιος το πρώτο καντήλι, επευφημούμενος από το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τους χώρους πέριξ του παρεκκλησίου και συμμετείχε στην τελετή των εγκαινίων αλλά και στη θεία λειτουργία που ακολούθησε.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και ευλογία για έναν άνθρωπο να μπορεί να θεμελιώνει ιερούς ναούς, χώρους όπου εκεί τελεσιουργούνται τα ιερά μυστήρια, με πρώτο το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας,τη Θεία Λειτουργία. Σήμερα, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ο αγαπητός μας Δημήτριος Μελισσανίδης, έχοντας διαδραματίσει μία πορεία πόνων, αγώνων, θλίψεων, μα πάνω από όλα επιμονής, πίστεως και θάρρους, ολοκλήρωσε την κατασκευή του ιστορικού χώρου του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, φέρνοντας στον χώρο αυτόν τρόπαια, νίκες, υπερηφάνεια, καμάρι και ιστορική συνοχή και συλλογικότητα.

Από την πρώτη στιγμή -και μεταφράζω τα λόγια τα οποία μοιράστηκε με εμένα, που με τιμά με τη φιλία του και με τη σχέση που μας διακρίνει- είπε “θέλω να κάνω στον χώρο αυτό τον ναό της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Λουκά, να κάνω στον χώρο αυτό ένα παρεκκλήσι για να συνδέεται με τις ρίζες που έχει η ομάδα μας, με τις ρίζες που έχει αυτό το ιστορικό σωματείο με την Ορθοδοξία, με την πίστη μας”. Θέλω να πω στον αγαπητό μου πρόεδρο να είναι άξιος. Συγχαρητήρια, πρόεδρε!»

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και η πρώην υφυπουργός Ζωή Ράπτη, ενώ παρευρέθη σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ΑΕΚ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα