Οι ακατάλληλες παραλίες στην Αττική!

Η λίστα του ΠΑΚΟΕ με τις θάλασσες όπου απαγορεύεται, λόγω ρύπανσης, το κολύμπι

Δουλεύουμε όλο τον τελευταίο χρόνο, μήνα, εβδομάδα, μέρα, για να χτίσουμε το κορμί που θα δείξουμε το φετινό καλοκαίρι στις παραλίες όλης της χώρας. Εφτασε η ώρα της αποκάλυψης. Σε όλη τη χώρα, όμως; Δυστυχώς, όχι. Γιατί αρκετές απ’ αυτές -στην περιοχή της Αττικής συγκεκριμένα- εξακολουθούν να «αντιστέκονται» ή, πιο σωστά, να είναι απαγορευμένες.

Οι περισσότεροι -ευχόμενοι βέβαια ότι οι βροχές τελείωσαν μαζί με τον Μάιο- θα αναζητήσουν λίγες στιγμές δροσιάς στις κοντινές παραλίες γύρω από την πρωτεύουσα για να κολυμπήσουν. Για τον λόγο αυτόν, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) γνωστοποίησε, όπως κάθε χρόνο, τις κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμπι παραλίες από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη.

Εδώ και 44 χρόνια, κάθε χρόνο, το ΠΑΚΟΕ πριν από κάθε κολυμβητική περίοδο, δηλαδή τον Μάιο, πραγματοποιεί δειγματοληψίες, μετρήσεις και προσδιορισμό μικροβίων σε παράλιες ελεύθερες και ελεγχόμενες στον νομό Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το 2023, οι δειγματοληψίες για την Αττική ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου και τέλειωσαν στις 6 Μαΐου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ξεκίνησαν στις 8 Μαΐου και τελείωσαν στις 18 Μαΐου.

Με πίνακες και χάρτες παρουσίασε την καταλληλότητα ακτών κολύμβησης από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη, όπου ελέγχθηκαν 50 παραλίες, εκ των οποίων οι 43 είναι κατάλληλες για κολύμβηση και οι 7 ακατάλληλες.

Για φέτος, οι 7 ακατάλληλες παραλίες από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη είναι οι ακόλουθες:

1. Πειραιάς, παραλία Φρεαττύδα, ακτή Θεμιστοκλέους

2. Πειραιάς, παραλία Φρεαττύδα, στη μέση της παραλίας, Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων

3. Πειραιάς, παραλία Βοτσαλάκια, Ολυμπιακός Ομιλος Χειμερινών Κολυμβητών

4. Πειραιάς, παραλία Βοτσαλάκια, 100 μέτρα αριστερά από τον Ομιλο Χειμερινών Κολυμβητών

5. Παλαιό Φάληρο, παραλία Φλοίσβου, τέλος παραλίας

6. Δήμος Γλυφάδας, παραλία Γλυφάδας, ακτή Β., οδός Μάρως και Διαδόχου Παύλου, εστιατόριο Δελφίνια, πάρκινγκ πελατών

7. Δήμος Γλυφάδας, παραλία Γλυφάδας, ακτή Β., τέλος παραλίας.

Τέλος, από την αρχή έως το τέλος Ιουνίου θα παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) τα αποτελέσματα και των άλλων περιοχών της Αττικής, αλλά και εκτός Αττικής.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα