Βιασμός 15χρονου: Ένταση στη δίκη των 12 ανηλίκων!

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε κεκλεισμένων των θυρών, αφού οι συνήγοροι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα

Η ώρα της απόδοσης ποινικών ευθυνών στους 12 ανηλίκους για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου συμμαθητή τους σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο Ίλιον έφτασε. Τα οκτώ αγόρια και τα τέσσερα κορίτσια, τα οποία κατηγορούνται για αυτή τη ζοφερή υπόθεση, κάθισαν χθες στο εδώλιο Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, προκειμένου να δικαστούν, κεκλεισμένων των θυρών, κατά περίπτωση για τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

Το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Δεκέμβριο του 2022, όταν συμμαθήτρια του θύματος μίλησε στους γονείς της για την αρρωστημένη δράση των κατηγορουμένων, και εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού. Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να μιλήσει, καθώς και εκείνη είχε δεχθεί ασελγείς προτάσεις από τους κατηγορουμένους, που της πρότειναν να κάνουν και στην ίδια ό,τι έκαναν στον 15χρονο. Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και να γλιτώσει τη σεξουαλική κακοποίηση, δεν είχε συμβεί όμως το ίδιο, όπως φάνηκε στη συνέχεια, στον 15χρονο μαθητή, τον οποίο οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν βιάσει κατ’ επανάληψη, τραβώντας μάλιστα και βίντεο με τις αρρωστημένες πράξεις τους.

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει το θύμα της υπόθεσης στις Αρχές, οι συνομήλικοί του το είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερες από πέντε φορές μέσα στο εγκαταλειμμένο σπίτι, στο οποίο είχαν εμφανιστεί και οι τέσσερις ανήλικες μαθήτριες! «Με κράταγε με κεφαλοκλείδωμα και δεν μπορούσα να ανασάνω και με πίεζε στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω, και του έλεγα “δεν μπορώ να πάρω ανάσα, άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ”. (…) Σταματούσαν όταν το αποφάσιζαν αυτοί» είχε καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης ο 15χρονος, για να περιγράψει και το άγριο bullying που του έκαναν οι συνομήλικοί του τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο.

«Πειραματισμοί»

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι στις απολογίες που είχαν δώσει στην ανακρίτρια είχαν εν μέρει αποδεχτεί τις πράξεις τους, αρνούμενοι ωστόσο ότι βίαζαν τον συμμαθητή τους. Μίλησαν για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση ή την απειλή βίας. Ενδεικτικά είναι όσα είχε υποστηρίξει ένας εκ των κατηγορουμένων με καταγωγή από τη Βουλγαρία, με το υπόμνημα που είχε καταθέσει στην ανάκριση: «Ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων μου και εμού είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. (…) Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου, αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, εγώ φώναξα “ρε, τι κάνετε;”». Πάντως, άλλος ανήλικος είχε αναφέρει στην απολογία του: «Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτε. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο».

Μετ’ εμποδίων

Χθες, η δίκη των 12 ανηλίκων (οι έξι από αυτούς είναι προφυλακισμένοι) άρχισε μετ’ εμποδίων και με αίτημα των συνηγόρων τους η ακροαματική διαδικασία να διεξαχθεί σε άλλη, μεγαλύτερη αίθουσα.

Αρχικά, το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο και οι συνήγοροι αποχώρησαν, λίγο αργότερα όμως ενημερώθηκαν πως θα μεταφερθούν σε μεγαλύτερη αίθουσα. Ετσι, η δίκη ξεκίνησε κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, με πρώτους μάρτυρες τους γονείς του 15χρονου μαθητή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα