Έπιασαν τον παιδεραστή που είχε «φάει» 401 χρόνια

Ο προπονητής του μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, ενώ είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε 36 ανηλίκους, είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα μόλις έπειτα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού

Tον δρόμο για τη φυλακή πήρε ξανά ο παιδεραστής προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασελγείς πράξεις σε βάρος 36 ανηλίκων στο Ρέθυμνο.

Αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες στη Νέα Ιωνία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστη απόφαση σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου. Ο 59χρονος παιδεραστής προπονητής μπάσκετ σε ακαδημίες και τμήματα παιδικών και εφηβικών ομάδων στην περιοχή του Ρεθύμνου είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιώς σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών και κατά συγχώνευση 220 ετών για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποπλάνησης παιδιών νεότερων των 15 ετών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Όμως μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα τα πραγματικά χρόνια έκτισης μειώθηκαν από 25 σε 20 και αποφυλακίστηκε στα τέλη Απριλίου του 2020 από τις Φυλακές των Γρεβενών, όπου εξέτιε την ποινή του, με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, έχοντας συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του. Λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές. Τον Απρίλιο του 2023 αποφυλακίστηκε ξανά έπειτα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το επίμαχο βούλευμα. Ακολούθως η αντιεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου είχε ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης, με το σκεπτικό ότι δεν είχε εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Για τον λόγο αυτό εκδόθηκε παραγγελία της Εισαγγελίας Ναυπλίου για τη σύλληψή του ώστε να επιστρέψει στη φυλακή και να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του για τις σεξουαλικές πράξεις σε βάρος των 36 αγοριών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα