Θάσος: Πέθανε σε παραλία αναμένοντας 51΄το ΕΚΑΒ

Στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο της γυναίκας. Μεγάλη η καθυστέρηση του ασθενοφόρου που ήταν σε άλλο περιστατικό

Μια γυναίκα από την Τσεχία που έκανε διακοπές στη Θάσο έχασε τη ζωή της στην παραλία της Αστρίδας. Η γυναίκα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από τη θάλασσα κατέρρευσε.

Στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο της γυναίκας ηλικίας 45 – 50 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kavalanews.gr, το ασθενοφόρο έφτασε έπειτα από 51 λεπτά, καθώς βρισκόταν σε άλλο περιστατικό σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την παραλία. Επί 40 λεπτά τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη γυναίκα κάνοντάς της ανάνηψη, χωρίς όμως επιτυχία. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας παρέλαβε τελικά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Πολλοί ξένοι τουρίστες ήδη έχουν αντιδράσει στα social media και αναφέρουν πως έχουν ιδιωτική ασφάλιση, που όμως πρακτικά είναι άχρηστη, καθώς υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί. Μια Ελληνίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πολύ λυπάμαι για τα χάλια μας.

Θέλουμε τουρισμό με απολαβές Ντουμπάι και έχουμε τριτοσμικές παροχές. Λυπάμαι! Ελπίζω σε μια καλύτερη αντιμετώπιση». Εκκληση κάνουν Ρουμάνοι τουρίστες μέσω του Forum Thassos στις τοπικές και εθνικές Αρχές για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες στους προορισμούς που είναι γεμάτοι τουρίστες. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Καβάλας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης έκρουσε άλλη μια φορά καμπανάκι για τις σοβαρές ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ. «Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ελλείψεις. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, στην ίδια περίπου περιοχή, και επέστρεφε εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Αστρίδα για την τουρίστρια, όμως ήταν αργά. Μιλάμε για μια απόσταση 30 χιλιομέτρων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιλικάκη, αν η αλυσίδα ζωής λειτουργούσε εύρυθμα, ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί -και- αυτός ο θάνατος, καθώς σε ολόκληρο το νησί υπάρχει ένας μοναδικός ναυαγοσώστης, στο λιμάνι. «Οταν πρόκειται για ανακοπή -κι επειδή είναι νέο το άτομο-, πιθανολογώ ότι ενδεχομένως να είχε καλύτερη εξέλιξη, θα υπήρχαν, δηλαδή, καλύτερες προϋποθέσεις να επιβιώσει.

Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είμαστε εκπαιδευμένοι, αλλά δυστυχώς οι ελλείψεις είναι πολύ σοβαρές» τόνισε. «Στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, εκ των οποίων λειτουργεί μόνο το ένα λόγω έλλειψης προσωπικού. Την Παρασκευή μιλήσαμε με τον δήμαρχο Θάσου, τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα, για την άμεση πρόσληψη 10 διασωστών, για να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο στο νησί, καθώς και για άλλα διαδικαστικά θέματα, όπως βάσεις» επισήμανε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα