Κολωνός: Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης

Της αποδίδει ποινικές ευθύνες, ενώ ζητεί να δικαστούν 26 άτομα για τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού

Την παραπομπή σε δίκη 26 προσώπων για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Νούλης, με πρόταση που έχει καταθέσει προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει και την οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός στην πολυσέλιδη πρόταση που κατέθεσε αποτυπώνει καρέ καρέ τον εφιάλτη του ανήλικου κοριτσιού από τον Κολωνό, αποδίδοντας ποινικές ευθύνες, μεταξύ άλλων, και στη μητέρα του, η οποία έχει προφυλακιστεί για μαστροπεία σε βάρος της κόρης της, αλλά και στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον επίσης προφυλακισμένο Ηλία Μίχο. Συγκεκριμένα, τα αδικήματα για τα οποία ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν οι 26 κατηγορούμενοι είναι κατά περίπτωση βιασμός, μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο αντί αμοιβής αλλά και παιδική πορνογραφία.

Επιπλέον, με την πρότασή του ο κ. Νούλης ζητεί να μην παραπεμφθεί για το αδίκημα της οπλοχρησίας ο Ηλίας Μίχος, ενώ τάσσεται υπέρ της παράτασης της προσωρινής κράτησης της 37χρονης μητέρας του κοριτσιού για ένα ακόμη εξάμηνο. Μάλιστα, ο εισαγγελέας στη μητέρα του παιδιού χρεώνει και το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Ηλία Μίχου, ζητώντας την παραπομπή της σε δίκη και για τη συγκεκριμένη πλημμεληματική κατηγορία.

Κατά πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός είναι «κόλαφος» για την 37χρονη μητέρα, καθώς στην πρότασή του αναφέρει πως η προφυλακισμένη γυναίκα επέδειξε διά της παραλείψεως «εγκληματική απάθεια» για όσα συνέβαιναν στην κόρη της, η οποία, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, είχε πέσει θύμα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης από δεκάδες άνδρες. Κατά τον εισαγγελέα, η μητέρα του κοριτσιού είχε υποχρέωση να γνωρίζει όσα εφιαλτικά βίωνε η κόρη της και όφειλε να την είχε προστατεύσει, κάτι που δεν έπραξε, καθώς επαναπαυόταν με τα ποσά που το παιδί έφερνε στο σπίτι.

Ο Μίχος και ο Μιχάλης

Πάντως, ο κ. Νούλης φέρεται ότι αναφέρει στην πρότασή του πως η μητέρα δεν γνώριζε επακριβώς για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί η κόρη της και κυρίως για το εύρος αυτής. Την ίδια στιγμή, μεγάλο μέρος της πρότασης είναι «αφιερωμένο» στον Ηλία Μίχο, για τον οποίο ο εισαγγελέας αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχε εξωθήσει το κοριτσάκι στη πορνεία. Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει στην πρότασή του πως ο 53χρονος δεν γνώριζε τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», ο οποίος κατηγορείται επίσης για μαστροπεία σε βάρος του παιδιού. Για τον τελευταίο αυτόν κατηγορούμενο ο εισαγγελέας φέρεται ότι επισημαίνει πως ενεργούσε αυτοβούλως, χωρίς δηλαδή να έχει κάποια συνεργασία και επαφή με τον Ηλία Μίχο.

Το επόμενο διάστημα, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο έχει κατατεθεί η εισαγγελική πρόταση, αφού μελετήσει τη δικογραφία θα αποφασίσει με βούλευμά του ποια πρόσωπα και για ποια αδικήματα θα καθίσουν στο σκαμνί του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είναι η πρώτη που έχει σχηματιστεί για τη ζοφερή υπόθεση, καθώς ένας ακόμη φάκελος έχει ανοίξει με νέους συλληφθέντες, μετά τη νέα κατάθεση της 12χρονης στις Αρχές. Η δεύτερη αυτή δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ενώπιον του οποίου έχουν απολογηθεί αρκετοί από τους νέους συλληφθέντες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα