Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε στυγνή αδελφοκτονία

Ο αδελφός τού θύματος καθάρισε τα αίματα στο σπίτι του δολοφονημένου, εξαφανίζοντας έτσι κρίσιμα στοιχεία

Με τη συμπλήρωση 10 μηνών από τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με 40 χτυπήματα στο κεφάλι στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022 μέσα στο σπίτι του στο χωριό Εφύρα Ηλείας, η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση, διαπιστώνοντας πως δολοφόνος ήταν ο ίδιος ο αδελφός του, με τον οποίο είχαν προστριβές.

Η υπόθεση παρέμενε ανεξιχνίαστη καθώς δεν υπήρχαν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία που να… δένουν τον δράστη της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση είχαν αποκλείσει από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο ληστείας ή διάρρηξης, καθώς δεν είχαν βρεθεί ίχνη παραβίασης στο σπίτι ούτε είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Επίσης, από τις καταθέσεις γειτόνων δεν προέκυψαν οικονομικές διαφορές του συνταξιούχου με κάποιον συγχωριανό του.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε δύο πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος. Γι’ αυτό τον λόγο είχαν κληθεί για καταθέσεις τα δύο αδέλφια του νεκρού, και η σύζυγος και ο γιος του ενός αδερφού που τον βρήκε νεκρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία από τις καταθέσεις ανέκυπτε το ενδεχόμενο κίνητρο του δράστη της δολοφονίας. Ο αδελφός, που ήταν κύριος ύποπτος, είχε πέσει σε αντιφάσεις σε σχέση με άλλες μαρτυρίες.

Επίσης, είχε προβληματίσει τις Αρχές το γεγονός ότι είχε καθαρίσει τα αίματα στο σπίτι του δολοφονημένου αδελφού του, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν αποτυπώματα, βιολογικό υλικό και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις Αρχές.

Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στη δικογραφία δεν ήταν αρκετά για να «δέσουν» τον κατηγορούμενο. Εξάλλου, δεν είχε βρεθεί το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης για να στερήσει τη ζωή του άτυχου συνταξιούχου, το οποίο ήταν πιθανότατα κάποιο ξύλινο αντικείμενο. Γι’ αυτό τον λόγο οι αστυνομικοί περίμεναν τα αποτελέσματα του DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου οι υποψίες να γίνουν… αποδείξεις για τη στυγερή δολοφονία.

Ως προς το κίνητρο του δολοφόνου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, εκτιμάται πως είναι προσωπικές και οικονομικές διαφορές. Τα δύο αδέλφια δεν είχαν καλές σχέσεις και, μάλιστα, προκύπτει πως ανάμεσά τους υπήρχαν συχνοί τσακωμοί, οι οποίοι φαίνεται πως οδήγησαν τον δράστη να μαχαιρώσει τον αδελφό του με μανία 40 φορές στο κεφάλι και στον αυχένα. Τουλάχιστον τα μισά από τα τραύματα ήταν βαθιά και απέβησαν μοιραία για τη ζωή του. Το θύμα έφερε και 10 αμυντικά τραύματα στα χέρια, καθώς προφανώς αντιστάθηκε στον δολοφόνο του.

Ο 68χρονος επιχειρηματίας είχε εντοπιστεί στο σπίτι δίπλα στο ελαιοτριβείο που διατηρούσε σε ένα οικόπεδο που δεν είχε κάμερες και, όπως μετέδιδαν τότε τοπικά μέσα ενημέρωσης, το γνώριζε ο δράστης της δολοφονίας, που, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήξερε καλά το θύμα, τον αιφνιδίασε, χωρίς να του αφήσει περιθώρια αντίδρασης για να σώσει τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργό ο οποίος τον βοήθησε για να σβήσει τα ίχνη του και ενδεχομένως να του δώσει άλλοθι. Πάντως, πριν από λίγες ημέρες τις έρευνες είχαν «θολώσει» οι τοξικολογικές εξετάσεις, που έδειξαν πως ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος έπαιρνε ψυχοφάρμακα. «Είναι εφικτός ο αυτοτραυματισμός του 68χρονου, ο οποίος στη συνέχεια εξέπνευσε από αιμορραγία» είχε αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα, αφήνοντας ανοικτό και αυτό το ενδεχόμενο.

Τελικά οι αστυνομικοί, αφού αξιοποίησαν τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, και ύστερα από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων διακρίβωσαν τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας από τον 70χρονο αδερφό του Αγγελο, με τον οποίο καβγάδιζαν συχνά το διάστημα πριν από τη δολοφονία.


Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Η δικογραφία σε βάρος του 70χρονου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ο οποίος άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο φερόμενος ως αδελφοκτόνος παραμένει ελεύθερος. Ο ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση αναμένεται είτε να καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία είτε να εκδώσει ένταλμα σύλληψής του προκειμένου να συλληφθεί και να απολογηθεί ως κρατούμενος για τη δολοφονία του αδερφού του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα