Πλήθος κόσμου στο ύστατο «χαίρε» στον π. Νικόλαο Τάσσιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αρχιερείς, μοναχοί, πνευματικά παιδιά του μακαριστού ιερέα και πιστοί συμμετείχαν στην εξόδιο ακολουθία του πνευματικού τέκνου του αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν, το Σάββατο το πρωί, κλήρος και λαός της Βοιωτίας το πνευματικό τέκνο του αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, π. Νικόλαο Τάσσιο.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αρχιερείς, μοναχοί και μοναχές, πνευματικά παιδιά του μακαριστού ιερέα και εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μαυρονερίου.

Από νωρίς το πρωί, άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι, προσήλθαν στον ναό για να δώσουν τον τελευταίο ασπασμό στον πολυαγαπητό παπα-Νικόλα και με αυτόν τον τρόπο να πάρουν την ευλογία του, ενός ανθρώπου που είχε τα χαρακτηριστικά αγίου. «Ο π. Νικόλαος με τους καθημερινούς μόχθους του, με την προσωπική, αθόρυβη θυσία, την οποία από τη φυσική του σεμνότητα και ταπείνωση δεν ήθελε ουδέποτε να διαφημίζουν οι άλλοι, είχε αναδείξει τον ενοριακό του ναό σε πνευματική κυψέλη και πόλο έλξης πολλών πονεμένων ψυχών, που έβρισκαν στον καλό λόγο και στο χαμόγελο του ιλαρού προσώπου του παρηγοριά και στήριγμα στις περιστάσεις και ανάγκες του παρόντος βίου.

Αγία απλότητα

Η ιερά εξομολόγηση απέδειξε τον π. Νικόλαο όντως χαρισματικό. Πολλά ήταν τα πνευματικά του χαρίσματα, συγκεφαλαιώνονται όμως σε ένα και σημαντικό: Την αγία απλότητα. Αυτή ανέπαυε όσους αναζητούσαν παραμυθία στο πετραχήλι του. Οι παρακολουθούντες την τέλεση των ιερών μυστηρίων από τον μακαριστό απήρχοντο αναπαυμένοι από την πατρική του αγάπη και το ειλικρινές και ανεπιτήδευτο ύφος του» ανέφερε στον επικήδειο λόγο ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος. Επίσης, είναι άξιο αναφοράς ότι σταθμοί στην πνευματική πορεία του 72χρονου μακαριστού ιερέα -που ήταν ένα αθόρυβο πρότυπο ιερατικής διακονίας- υπήρξαν η γνωριμία και ο σύνδεσμός του με δύο αγιασμένες μορφές της Εκκλησίας, που τον αγάπησαν πατρικά και τον στήριξαν ουσιαστικά. Ο πρώτος ήταν ο ήδη πλέον επίσημα αγιοκαταταχθείς Οσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης και ο δεύτερος ο μακαριστός μητροπολίτης Χριστουπόλεως Πέτρος.

Οι συντοπίτες του μακαριστού, χωρίς να μπορούν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο δοτικό, που προσέφερε στο χωριό του αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στην Τοπική Εκκλησία, καθώς και σε κάθε άνθρωπο που με τον λόγο του, το παράδειγμά του, τις προσευχές του και κάθε τρόπο στήριζε. Ηταν πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τις λειτουργικές, φιλανθρωπικές ανάγκες και δράσεις της Μητρόπολης, αλλά και πάντοτε καταδεκτικός και χαμογελαστός με όλους τους ανθρώπους. Ηταν αφιλοχρήματος και ελεήμων. Από τότε που έλαβε την πνευματική πατρότητα στήριξε πάρα πολλούς χριστιανούς.

Kλήρος και λαός

Η ταφή του μακαριστού παπα-Νικόλα έγινε δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου διακονούσε, και όλοι μαζί, κλήρος και λαός, έψαλαν το «Χριστός Ανέστη». Ο πατήρ Νικόλαος γεννήθηκε στο Μαυρονέρι Βοιωτίας το 1951. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 18 Οκτωβρίου 1985 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστή Τσικά Ορχομενού και πρεσβύτερος την 1η Νοεμβρίου 1955 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δαύλειας από τον τότε μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο. Πνευματικός χειροθετήθηκε το 2009.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα