Σύλληψη αρχιμαφιόζου στην Κέρκυρα όπου κρυβόταν

Οι πανηγυρισμοί του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Νάπολι ήταν μοιραίοι

Σε ένα σπίτι στο χωριό Γουβιά, στην Κέρκυρα, κρυβόταν ένας 60χρονος πρώην μαφιόζος της Καμόρα, ο οποίος κατηγορείται από τις ιταλικές Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και καταζητούνταν επί 11 ολόκληρα χρόνια με ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε από τη Γενική Εισαγγελία Νάπολης! Ωστόσο, μυστικοί αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με Ιταλούς καραμπινιέρους, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να του περάσουν χειροπέδες.

Για τον 60χρονο Ναπολιτάνο μαφιόζο, ο οποίος κάποτε θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα κεφάλια της μαφιόζικης οργάνωσης Καμόρα και είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 100 πιο καταζητούμενους Ιταλούς μαφιόζους, οργανώθηκε επιχείρηση από τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές σε συνεργασία με εκείνες της γειτονικής χώρας, που οδήγησε στη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή, στο νησί των Φαιάκων. «Στις ερευνητικές δραστηριότητες στην επικράτεια συμμετείχε προσωπικό του ερευνητικού πυρήνα των καραμπινιέρων της Νάπολης, που μετέβη ειδικά στην Ελλάδα ως παρατηρητής και προσωπικό του γραφείου εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα ενημερωτικά της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα απόρρητα σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ., ο 60χρονος δραπέτης, με ειδικότητα στο ξέπλυμα χρήματος, καταζητούνταν από το 2012 με ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε από τη γενική εισαγγελία Νάπολης για συνολική ποινή φυλάκισης 14 ετών και τεσσάρων μηνών.

Οπως επισημαίνεται ακόμη, «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήχθησαν, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των επικίνδυνων φυγόδικων του υπουργείου Εσωτερικών (πρώην λίστα των 100) ως θεωρείται γειτονικός με τις οργανώσεις της Καμόρα που δραστηριοποιούνται στη ναπολιτάνικη πρωτεύουσα, για την οποία έχει παίξει τον ρόλο του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος όλα αυτά τα χρόνια μέσω της υλοποίησης μιας σειράς παράνομων οικονομικών – οικονομικών επιχειρήσεων σε σχέση με τη φυλή Contini Camorra». Τέλος, στα απόρρητα έγγραφα τονίζεται: «Η έρευνα και η ίδια η ημέρα δράσης υποστηρίχθηκαν από το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. δίκτυο @ON (ISF4@ON Project), του οποίου η Διεύθυνση Ερευνας της Αντιμαφίας (DIA) είναι επικεφαλής του έργου».

Ο 60χρονος μαφιόζος-φάντασμα, το όνομα του οποίου φιγουράριζε στη λίστα των επικίνδυνων φυγόδικων του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς φέρεται ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με την ομάδα Contini, μέρος του εγκληματικού καρτέλ Alleanza di Secondigliano, κατάφερνε όλα αυτά τα χρόνια να ξεγλιστρά από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, για τον εντοπισμό του φυγόποινου μαφιόζου είχε στηθεί μέχρι ειδική μονάδα στη Νάπολη, αναλυτές της οποίας πραγματοποιούσαν «περιπολίες» στο διαδίκτυο και σάρωναν τα κοινωνικά δίκτυα για να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγούσε στα ίχνη του.

Ωσπου κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο νησί των Φαιάκων και, συγκεκριμένα, σε ένα σπίτι στο χωριό Γουβιά, και από κει κι ύστερα ήταν ζήτημα χρόνου η σύλληψή του!

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τον 60χρονο «έκαψε» το πάθος του για το ποδόσφαιρο και, ειδικότερα, για την αγαπημένη ομάδα του, τη Νάπολι. Ενα καρέ που τραβήχτηκε από την πρόσοψη ενός εστιατορίου, έπειτα από νίκη της ομάδας, με τον ίδιο να φοράει καπέλο του μπέιζμπολ, να κρατάει ένα μπλε κασκόλ στα χέρια του και να πανηγυρίζει, φέρεται ότι τον έστειλε στο «πιάτο» των καραμπινιέρων, οι οποίοι τον αναγνώρισαν αμέσως. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 60χρονος Ναπολιτάνος, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στην Κέρκυρα, εργαζόταν ως μάγειρας σε ιταλικό εστιατόριο του νησιού, χωρίς κανείς να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητά του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα