Οι δασολόγοι απαιτούν άμεσα προσλήψεις

Ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος άμεσους διορισμούς προσωπικού με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ για τη στελέχωση των δασικών υπηρεσιών

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των δασικών υπηρεσιών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη. Το προεδρείο της ένωσης ανέπτυξε τα προβλήματα που υπάρχουν με την οργάνωση και τη λειτουργία των υπηρεσιών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις επιστημονικού και υλωρικού προσωπικού.

  • Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Ζήτησε, μάλιστα, να εξαιρεθούν οι δασικές υπηρεσίες από τις χρονοβόρες διαδικασίες των διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ, όπως έγινε με άλλους νευραλγικούς τομείς του Δημοσίου, εξηγώντας ότι η πρόταση αυτή δεν είχε εισακουστεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα καμία πρόσληψη ειδικού επιστήμονα στον τομέα. Κατέθεσαν, δε, πρόταση να καλύψει ανάγκες των δασικών υπηρεσιών μέρος του προσωπικού της πανεπιστημιακής αστυνομίας, σε περίπτωση κατάργησής της.

Δασικές υπηρεσίες

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η αντιπροσωπία της ένωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νικόλαο Μπόκαρη, υποστήριξε την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας για τη σύνταξη Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την οργάνωση των δασικών υπηρεσιών που έχουν υπαχθεί στο ΥΠΕΝ και τη σύνδεσή τους με τη Γενική Γραμματεία Δασών. Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών για την εκτέλεση των προγραμμάτων δασοπροστασίας προηγούμενων ετών, αλλά και των αμοιβών των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, το οποίο όλο λύνεται αλλά παραμένει στάσιμο.

Οσον αφορά την πρόληψη και την καταστολή δασικών πυρκαγιών, οι δασολόγοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αναγνωρίζουν τις πραγματικές δυσκολίες αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, υπερτόνισαν όμως το λανθασμένο επιχειρησιακό δόγμα που εφαρμόζεται και έχει (εκ του αποτελέσματος) αποτύχει. Ανέλυσαν στον υπουργό την ανάγκη να επανεξεταστεί ο ρόλος της δασικής υπηρεσίας στην πρόληψη (δηλαδή στο αντικείμενό της), αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ασφαλώς όχι με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις δασικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, επέμειναν ιδιαίτερα στην ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αποτελεί την κυριότερη προϋπόθεση για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων της δασικής υπηρεσίας. Ζήτησαν επίσης από τον κ. Σκυλακάκη την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δασικούς υπαλλήλους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα