Καίει τους νεοναζί χούλιγκαν το πόρισμα της προφυλάκισης!

Είναι ύποπτοι φυγής, όπως και για την τέλεση νέων αδικημάτων. Στο σκεπτικό των ανακριτών και ο τρόπος δράσης τους

Ως ύποπτοι φυγής, αλλά και ως ύποπτοι τέλεσης νέων εγκλημάτων προφυλακίστηκαν οι 105 κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό αναφέρεται στα εντάλματα προσωρινής κράτησής τους, τα οποία συνέταξαν οι αρμόδιες ανακριτικές Αρχές, και βάσει αυτών όλοι οδηγήθηκαν στις φυλακές μετά τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές Αρχές, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση και εντάχθηκαν σε αυτήν ως μέλη της, επιδιώκοντας την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της προφυλάκισής τους, από τη βαρύτητα των πράξεων που κατηγορούνται ότι τέλεσαν, τα αίτια που τους ώθησαν σε αυτές και τη σοβαρή διασάλευση της δημόσιας τάξης «προκύπτει η αντικοινωνικότητα των κατηγορουμένων και σταθερή ροπή προς διάπραξη νέων εγκλημάτων στο μέλλον».

Ακόμη, σύμφωνα με το σκεπτικό της προφυλάκισης, οι κατηγορούμενοι, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν διακριτούς και κατανεμημένους ρόλους και βάσει οργανωμένου σχεδίου «επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις».

Επιπλέον, στο σκεπτικό της προφυλάκισής τους καταγράφεται ο τρόπος δράσης των 105 εμπλεκομένων, οι οποίοι προσυνεννοούνταν τηλεφωνικά και, αφού συγκεντρώνονταν ομαδικά σε ασφαλή για τους ίδιους σημεία, επιβιβάζονταν στα οχήματά τους, «με τα οποία κινούμενα σε στοίχιση (κονβόι) προσέγγιζαν χώρους συνάθροισης συνδέσμων φιλάθλων αντίπαλων σωματείων». Στη συνέχεια «εφοδιάζονταν με μέσα ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα τρίτων, ήτοι αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, πέτρες, κροτίδες, φωτοβολίδες, ρόπαλα, μαχαίρια κ.λπ., και εφορμούσαν πεζή στα γήπεδα στόχους τους, προκαλώντας συμπλοκές και σωματικές βλάβες, ενώ ξεσπούσαν την καταστροφική τους μανία και σε σταθμευμένα οχήματα πέριξ αυτών».

Οι ανακριτικές Αρχές κάνουν λόγο για πιθανότητα διαφυγής των εμπλεκομένων στο εξωτερικό αλλά και για ενδεχόμενο να διαπράξουν νέα αδικήματα, επικαλούμενες τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μέχρι τώρα έρευνες, τις μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και τις απολογίες που οι ίδιοι έδωσαν. Μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της προφυλάκισης ενός εκ των κατηγορουμένων, το οποίο είναι πανομοιότυπο για όλους, αναφέρεται: «Με βάση το ανακριτικό υλικό, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται, και δη τον από κοινού σχεδιασμό, τον οργανωμένο και βίαιο τρόπο δράσης, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, την είσοδο στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την τέλεση αδικημάτων με αφορμή αθλητική εκδήλωση, ενώ είχε απαγορευθεί η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών από την αρμόδια ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή (UEFA), τις απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, την κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εν συνεχεία πρόκληση εκρήξεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς και φθορών ξένης περιουσίας σε κατοικημένη περιοχή, επιδεικνύοντας πλήρη απαξία στα έννομα αγαθά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, κρίνεται ότι, εάν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να τελέσει κι άλλα εγκλήματα, λαμβανομένου πλέον υπόψη ότι είναι αλλοδαπός υπήκοος και μόνιμος κάτοικος Κροατίας, και στερείται οποιασδήποτε γνωστής διαμονή στη χώρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα