Δίωξη κατά του… σερίφη αλλά και των 13 μεταναστών για απόπειρα εμπρησμού

Εισαγγελική παρέμβαση με αφορμή το περιστατικό με τους κλειδωμένους σε καρότσα τρέιλερ

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο διακρίνονται πολίτες του Εβρου, σε ρόλο… σερίφη, να έχουν κλειδώσει μετανάστες σε καρότσα τρέιλερ και να τους κατηγορούν για τις φωτιές που έκαναν στάχτη περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Στην παραγγελία της η κυρία Αδειλίνη, με την οποία ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης να διερευνήσει τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών, ζητά παράλληλα να ερευνηθούν ανησυχητικά φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών.

«Την ίδια στιγμή είναι ανησυχητικά κάποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, όπως αυτό που περιγράφεται στα συνημμένα δημοσιεύματα, κατά τα οποία κάτοικος της Αλεξανδρούπολης κλείδωσε πρόσφυγες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, “25 κομμάτια”, όπως λέει, στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, στο οποίο ακούγεται, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας, να κατηγορεί τους μετανάστες ότι “θα μας κάψουν” και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν» αναφέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Ως προς τα καταγγελλόμενα στα ανωτέρω συνημμένα δημοσιεύματα, να διερευνήσετε την τέλεση εγκλημάτων, όπως της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ. (άρθρο 184 παρ. 2 Π.Κ.), καθώς και της έκθεσης (άρθρο 306, παρ. 1 Π.Κ.) και αρπαγής κατά συρροή, τετελεσμένης ή και σε απόπειρα (άρθρα 94 παρ. 1, 322 παρ. 1 α Π.Κ.) σε συνδυασμό με το άρθρο 82 Α Π.Κ.» τονίζει η ίδια.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Αλβανός επιχειρηματίας Α.Τ., πατέρας έξι παιδιών, από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι κρατούσε παράνομα σε τρέιλερ 13 μετανάστες, απάντησε στις κατηγορίες μέσω του δικηγόρου του Βασιλείου Δεμίρη, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε αυτήν την αδιανόητη πράξη επειδή εντόπισε εμπρηστικούς μηχανισμούς κοντά στο σπίτι του και στην επιχείρησή του, τους οποίους προσπαθούσαν να πυροδοτήσουν οι συγκεκριμένοι μετανάστες.

«Αμεσα, ασκώντας το νόμιμο δικαίωμά του κατ’ άρθρο 275 ΚΠΔ, πρόεβη σε αποτροπή και σύλληψη της εγκληματικής ομάδας, η οποία έφερε όπλα και κάλεσε ΑΜΕΣΩΣ τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες. Κατά το χρονικό διάστημα που αναμένονταν οι αστυνομικές Αρχές, σεβόμενος την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, παρείχε σε όλους πόσιμο νερό. ΟΥΔΕΠΟΤΕ άσκησε λεκτική ή σωματική βία κατά αυτών. ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφερε όπλο. ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάλεσε συμπολίτες να προβούν σε παράνομες ενέργειες. ΟΥΔΕΠΟΤΕ οδηγήθηκε στις ενέργειές του από ρατσιστικά κίνητρα. ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιχείρησε να υποκαταστήσει τις ελληνικές Αρχές» δήλωσε διά του συνηγόρου του.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι εκτός από τη δικογραφία εις βάρος του 45χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και εις βάρος των 13 μεταναστών που ήταν μέσα στο τρέιλερ-κλούβα. Για τους 13, εκ των οποίων οι εννέα είναι από τη Συρία και οι τέσσερις από το Πακιστάν, ο ίδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, και παράνομη είσοδο στη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα