Κάνει τον μετανιωμένο ο 22χρονος πιστολέρο

Ο κατηγορούμενος, που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο, εμφανίστηκε στην ανακρίτρια κλαίγοντας και ζητώντας συγγνώμη

Μετανιωμένος και με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε χθες στην ανακρίτρια ο 22χρονος πιστολέρο που πυροβόλησε στο κεφάλι 29χρονο μέσα στο αμάξι του για ασήμαντη αφορμή, πριν από τρεις εβδομάδες, στη Μεσαρά Κρήτης. Ο 22χρονος, που κρυβόταν όλο το προηγούμενο διάστημα, παραδόθηκε στις Αρχές την περασμένη Τρίτη, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 29χρονου Νίκου, φοιτητή της Γεωπονικής Σχολής, ο οποίος νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Χθες το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Ηρακλείου, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ προς αποτροπή τυχόν επεισοδίων με συγγενείς και φίλους του 29χρονου. Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Βρέθηκε το όπλο

Εξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονταν συγγενείς του 22χρονου αλλά και ο πατέρας του 29χρονου τραυματία, ο οποίος παρακολουθούσε τις εξελίξεις από απόσταση. Ο δικηγόρος του 22χρονου Διονύσης Βέρρας δήλωσε ότι το όπλο του νεαρού βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, καθώς ο ίδιος υπέδειξε το σημείο όπου το πέταξε σε κατάσταση πανικού μετά τον πυροβολισμό σε βάρος του 29χρονου Νίκου κοντά στο ΚΤΕΟ Τυμπακίου. Οπως είπε, ο κατηγορούμενος θα ασκήσει τα δικαιώματά του, επισημαίνοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου έκλαιγε και ζήτησε συγγνώμη.

Ο κ. Βέρρας σημείωσε ακόμη ότι θα εξεταστούν με μεγάλη προσοχή όλα τα βίντεο που υπάρχουν για την υπόθεση, καθώς -όπως είπε- σε ένα από αυτά υπάρχει «διαδικασία συμπλοκής πριν από τον πυροβολισμό». Συμπλήρωσε πως η διαδικασία θα γίνει με σεβασμό στον 29χρονο τραυματία, καθώς αυτό που προέχει είναι η βελτίωση της υγείας του. Το αιματηρό περιστατικό, το οποίο έστειλε τον 29χρονο Νίκο να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, σημειώθηκε τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου, επιστρέφοντας από νυχτερινή διασκέδαση.

Οι Αρχές νόμιζαν πως επρόκειτο για τροχαίο, αλλά η αξονική που έγινε στο κεφάλι του έδειξε πως είχε πυροβοληθεί. Βίντεο από το σημείο «πρόδωσαν» τον 22χρονο πιστολέρο, ο οποίος επί σχεδόν τρεις εβδομάδες είχε εξαφανιστεί για να μη συλληφθεί. Ο 29χρονος παρέμεινε επί δύο εβδομάδες διασωληνωμένος και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πριν από λίγα 24ωρα αποσωληνώθηκε και εξήλθε από τη ΜΕΘ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα