Νέες ταυτότητες: Στους δρόμους η Β. Ελλάδα

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε χθες το απόγευμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τις νέες ταυτότητες, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με διοργανώτριες, μέσω των social media, τρεις οργανώσεις, κάποιες από τις οποίες είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του Covid.

Το κάλεσμα γίνεται εδώ και περίπου 10 μέρες και ανταποκρίθηκαν θετικά χριστιατινικές οργανώσεις απ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα και υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές με το κόμμα ΝΙΚΗ. Πιστοί, που αντιδρούν στις νέες ταυτότητες, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την περιφέρεια με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Χριστιανικές οργανώσεις από την Ξάνθη ως και περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας είχαν μισθώσει λεωφορεία για τη μεταφορά των πιστών, ενώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν το «παρών» σωματεία και οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στον αγώνα κατά των εμβολίων, όπως, για παράδειγμα, το σωματείο των υγειονομικών.

Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από μερίδα πιστών οι οποίοι αρνούνται να τις εκδώσουν, χαρακτηρίζοντάς τες «ηλεκτρονική σκλαβιά». Οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων ισχυρίζονται πως σε αυτές υπάρχει ηλεκτρονικό τσιπάκι, μέσα στο οποίο, όπως λένε, θα υπάρχουν όλα τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη, ενώ ανησυχίες εκφράζουν και για το θέμα του γεωεντοπισμού, μέσω της ηλεκτρονικής αστυνομικής ταυτότητας.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται παρά τις παραινέσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πολλών ιεραρχών αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, αλλά, απ’ ό,τι φάνηκε και χθες, δεν ακολουθούν τις παραινέσεις του Αρχιεπισκόπου.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε τις νέες ταυτότητες με το τσιπάκι, είναι βέβαιο ότι θέλουν να μας φακελώσουν, κάτι που δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε και καλούμε κι άλλους συμπατριώτες μας να διαμαρτυρηθούν για αυτό που έρχεται, η σκλαβιά των Ελλήνων» έλεγαν οι συγκεντρωθέντες, οι οποίοι δεν δημιούργησαν κανένα επεισόδιο και αποχώρησαν ειρηνικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα