Πλημμύρισε το Νοσ. Βόλου, αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες

Εργαζόμενοι σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά

Εικόνες ντροπής χθες στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μία μπόρα ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν πολλοί χώροι και να αναβληθούν 18 χημειοθεραπείες καρκινοπαθών. Η κακοκαιρία στη Μαγνησία χτύπησε και το Νοσοκομείο Βόλου, με τους εργαζομένους να εκπέμπουν από νωρίς το πρωί σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του τμήματος των χημειοθεραπειών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Κωνσταντίνο Μηνδρινό, ο χώρος όπου φυλάσσονται φάρμακα για χημειοθεραπείες γέμισε νερά, ενώ δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το πού θα μεταφερθούν οι ασθενείς.

«Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Μηνδρινός.

«Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά» πρόσθεσε. «Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη» περιέγραψε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Επιπλέον, ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης από και προς το νοσοκομείο, καθώς έκλεισαν διάφοροι δρόμοι της περιοχής.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε και άντλησε τα νερά που είχαν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου, αλλά ήταν πολύ αργά. Συνολικά 18 χημειοθεραπείες αναβλήθηκαν, είτε λόγω του πλημμυρισμένου τμήματος των χημειοθεραπειών είτε γιατί οι ασθενείς δεν μπορούσαν να φτάσουν στο νοσοκομείο μέσα από τους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης…

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι χημειοθεραπείες θα πραγματοποιηθούν σήμερα με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτει το νοσοκομείο από δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα