Οσμή κατασκοπευτικού θρίλερ πίσω από την εκτέλεση των έξι

Πολλά τα ερωτήματα για την ενέδρα θανάτου κατά των Τούρκων στη Λούτσα! Κανείς δεν αποκλείει την εμπλοκή πρακτόρων. Τα θύματα δεν οπλοφορούσαν και διέμεναν προσωρινά στην Αθήνα

Σε κατασκοπευτικό θρίλερ με «οσμή» ξένων μυστικών υπηρεσιών εξελίσσεται η υπόθεση της εκτέλεσης έξι Τούρκων κουρδικής καταγωγής στη Λούτσα, μια και κανείς ακόμη δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο πίσω από το μαφιόζικο μακελειό να κρύβεται δάκτυλος… πρακτόρων.

Γι’ αυτό τον λόγο συμμετέχουν στις έρευνες όχι μόνο αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, αλλά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πράκτορες της ΕΥΠ, οι οποίοι προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ της «επιχείρησης 60 σφαίρες», που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία του Τζέιμς Μποντ, μόνο που στην υπόθεση της Λούτσας η διαδρομή του αίματος αγγίζει ξένες μυστικές υπηρεσίες!

Ποιοι, άραγε, ήθελαν να βγάλουν από τη μέση την ομάδα των έξι του Τούρκου αρχινονού που κυκλοφορούσαν στη χώρα μας με τουρκικά και γαλλικά διαβατήρια; Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δείχνουν πως οι έξι δολοφονημένοι δεν ήταν απλά ποινικοί που έπεσαν θύματα, όπως αφήνεται να διαρρεύσει, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα σε διεθνή κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά στην Ευρώπη;

Αν επρόκειτο για κοινούς ποινικούς, τότε οι δολοφόνοι τους θα χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ, ως είθισται στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών συμμοριών. Ομως στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν εννιάρια πιστόλια ή υποπυροβόλο. Από την έρευνα προκύπτει, εξάλλου, πως τα θύματα διέμεναν προσωρινά στην Αθήνα και σκόπευαν να φύγουν εκτός Ελλάδας. Μάλιστα βιάζονταν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενδεχομένως γιατί γνώριζαν ότι κινδυνεύουν. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν πάνω τους όπλα, αν και συνηθίζουν να οπλοφορούν τα μέλη συμμοριών.

Τι μπορεί να συνέβη; Είτε τα θύματα δεν φοβούνταν είτε οι δράστες της ομαδικής εκτέλεσης πήραν μαζί τους τα όπλα που κατείχαν οι έξι προτού αφήσουν την τελευταία πνοή τους. Ακόμα ένα ενδεχόμενο είναι να μην είχαν μαζί τους όπλα γιατί θα έφευγαν στο εξωτερικό από κάποιο αεροδρόμιο ή τα σύνορα και δεν ήθελαν να γίνουν αντιληπτά κατά τον αστυνομικό έλεγχο. Μπορεί οι διαρροές να κάνουν λόγο για έρευνες των Αρχών, με το ενδεχόμενο η εκτέλεση στη Λούτσα να συνδέεται και με μία δολοφονία που είχε γίνει στη Γαλλία με θύμα έναν άντρα που ήταν μέλος της μιας εκ των δύο ομάδων, όμως πίσω απ’ όλα αυτά ενδέχεται να κρύβονται πιο σκοτεινοί συσχετισμοί μαφίας και ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Στα των διαρροών τώρα, μετά τη δολοφονία οι δράστες φέρεται πως έφυγαν από τη Γαλλία και ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να βρουν καταφύγιο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο, λοιπόν, οι δράστες αυτής της δολοφονίας που έγινε τότε στη Γαλλία να είναι μεταξύ των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης και να εκτελέστηκαν από μέλη του αντίπαλου εγκληματικού δικτύου ως εκδίκηση. Παράλληλα θεωρούν πολύ πιθανό ο Τούρκος που συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να συνδέεται με την υπόθεση και αυτό γιατί αφενός φέρεται ότι έκλεισε εισιτήριο μία ώρα μετά το μακελειό και αφετέρου στις αποσκευές του βρέθηκαν τέσσερα φυσίγγια που έχουν ίδιο διαμέτρημα με αυτό που είχαν οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της ενέδρας (9 mm).

Ιδιαίτερη αναφορά στην ομαδική δολοφονία των έξι Τούρκων κουρδικής καταγωγής κάνουν μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία, δίνοντας άλλη διάσταση στην υπόθεση. Με βάση δικές τους πληροφορίες, τα θύματα στη Λούτσα ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις τουρκικές Αρχές. Ειδικότερα, φέρεται ότι ανήκουν στο περιβάλλον αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε ένοπλες ενέργειες στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet», οι έξι νεκροί είναι συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν (Barış Boyun), που εκτελεί «συμβόλαια θανάτου». Ο Μπογιούν εμπλέκεται σε σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία και πλέον ζει στην Ιταλία ως δραπέτης. Μάλιστα, φημίζεται για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε επιθέσεις στο εξωτερικό, στις οποίες πυροβολήθηκαν ο Emircan Yilmaz στην Abaza, ο Edip Yalçin στη Γεωργία και ο Halil Ay στη Γαλλία.

Ο Gülbey Dilsiz, ο οποίος σκότωσε τον Ay, σκοτώθηκε επίσης σε μια αιματηρή ενέργεια. Κάποια από τα έξι θύματα φέρεται ότι είχαν συμμετάσχει σε αυτές τις δολοφονικές ενέργειες και τώρα έχασαν τη ζωή τους στη φονική ενέδρα που έστησαν σε βάρος τους μέλη αντίπαλης συμμορίας.


Ολα έγιναν μέσα σε 44 δευτερόλεπτα

Τα έξι θύματα στη Λούτσα δεν πρόλαβαν να διαφύγουν. Αναχώρησαν άρον άρον από το σπίτι όπου έμεναν στη Λούτσα, κοντά στο σημείο της φονικής ενέδρας. Οι τουλάχιστον τέσσερις δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα τούς έκλεισαν τον δρόμο και τους εκτέλεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το «συμβόλαιο θανάτου» εκτελέστηκε μέσα σε μόλις 44 δευτερόλεπτα, στις 6.20 προχθές το απόγευμα.

Ακούστηκαν περίπου 40 πυροβολισμοί, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 60 κάλυκες. Τα έξι κινητά τηλέφωνα των θυμάτων έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να γίνουν «φύλλο και φτερό» και να δώσουν απαντήσεις. Το παλιό μπλε Ford αυτοκίνητο με τα ψεύτικα γερμανικά νούμερα, που ήταν πρόχειρα κολλημένα στο πίσω μέρος, είχε μπει στη χώρα μας στις αρχές του καλοκαιριού από τους Ευζώνους.

Τα στοιχεία των έξι νεκρών, που είχαν γαλλικές ταυτότητες και τουρκικά ονόματα, αναμένεται να ταυτοποιηθούν με δακτυλικά αποτυπώματα και DNA που έχουν ληφθεί από τις σορούς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών φέρεται ότι είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές της χώρας μας για παράνομη είσοδο.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εξετάζουν όλα τα βίντεο από τους γύρω δρόμους, ενώ ζήτησαν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας όλα τα στίγματα που εξέπεμπαν την ώρα της φονικής ενέδρας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα