«Δηλητηρίαση από κεταμίνη δεν υφίσταται»!

Η ιατροδικαστής, μάρτυρας υπεράσπισης της Πισπιρίγκου τόνισε ότι δεν υπάρχει περιστατικό θανάτου από το φάρμακο

Να αποδομήσει την κατηγορία που θέλει τη Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει δηλητηριάσει την κόρη της Τζωρτζίνα με μεγάλη δόση κεταμίνης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της σε δημόσιο νοσοκομείο επιχείρησε χθες, καταθέτοντας στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου.

Η μάρτυρας, η οποία έχει κληθεί από τον Αλέξη Κούγια να λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου του κοριτσιού και να αποφανθεί για τις συνθήκες θανάτου του, με τρόπο απόλυτο υποστήριξε στο δικαστήριο ότι «δηλητηρίαση από κεταμίνη δεν υφίσταται, διότι πρόκειται για ένα ασφαλές φάρμακο και πουθενά στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει περιστατικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη για το οποίο να έχει ενοχοποιηθεί κάποιο πρόσωπο».

Ακόμη, η κυρία Δημακοπούλου έβαλε κατά της τοξικολογικής εξέτασης που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράικος, ο οποίος είχε εντοπίσει τη χορήγηση της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στο παιδί και είχε εξηγήσει αναλυτικά στο δικαστήριο πώς είχε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. «6,5 ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου» τόνισε η ιατροδικαστής στην κατάθεσή της, για να προσθέσει: «Με ένα φάρμακο το οποίο ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με το δικό μας περιστατικό. Η κεταμίνη είναι ένα ασφαλές φάρμακο. Εγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για την Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».

Συνεχίζοντας η κυρία Δημακοπούλου εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε ελλιπή την τοξικολογική έρευνα του κ. Ράικου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η τοξικολογική έκθεση δεν δίνει καμία πληροφορία, δεν λαμβάνει υπόψη το φύλο του παιδιού, το ιστορικό του. Ο κ. Ράικος θα έπρεπε να ζητήσει τουλάχιστον το ήπαρ, ένα άλλο συμπέρασμα θα μπορούσε να έχει βγει μέσω στομάχου, αν και εδώ ο στόμαχος κενός».

Οπως ήταν αναμενόμενο οι ισχυρισμοί αυτοί της μάρτυρος προκάλεσαν «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα, αλλά και ένταση μεταξύ της προέδρου του δικαστηρίου και του κ. Κούγια.

Πρόεδρος: Και ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, η αιτία θανάτου του κοριτσιού;

Μάρτυρας: Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί), σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας.

Πρόεδρος: Δεν θα έπρεπε ο ιατροδικαστής, ο κ. Μπουζιάνης, να αναφέρει ως αιτία θανάτου την υποθρεψία στην έκθεσή του;

Μάρτυρας: Ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία. Γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση, σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.

Πρόεδρος: Το αν είναι ανθρωποκτονία ή όχι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο.

Κούγιας: Ελεος, ο ιατροδικαστής για αυτόν τον λόγο καλείται. Εχω κάνει 1.000 δίκες με ανθρωποκτονίες και οι ιατροδικαστές γράφουν στις εκθέσεις τους ανθρωποκτονία.

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματά μας, επηρεάζετε την κρίση του δικαστηρίου, κυρία πρόεδρε. Εχω ένα ιερό καθήκον, δεν κοιμάμαι για αυτήν την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. Είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία. Επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κυρίας κατηγορουμένης.

Η εξέταση της κυρίας Δημακοπούλου από το δικαστήριο αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα