Ο 68χρονος ήταν ένας εμμονικός και κακός άνθρωπος

Τι λένε οι γείτονες για τον δολοφόνο του 39χρονου παρκαδόρου στον Πειραιά, που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Ηταν εν ψυχρώ δολοφονία με στόχευση στο ψαχνό! Η εικόνα του 39χρονου Αλβανού υπαλλήλου στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης λίγο μετά τη μεταφορά του στο Τζάνειο Νοσοκομείο είναι ενδεικτική της μανίας με την οποία τον πυροβόλησε ο 68χρονος δράστης… δι’ ασήμαντον αφορμή.

Ο πρώτος πυροβολισμός έπεσε στο σώμα και στη συνέχεια ο δολοφόνος στόχευσε στο κεφάλι του θύματος, που κείτονταν στην άσφαλτο, κάνοντάς το σουρωτήρι, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό ντοκουμέντο.

Ενα δολοφονικό μένος που πλήρωσε με τη ζωή του ο παρκαδόρος και πατέρας τριών παιδιών, γιατί τον 68χρονο παράφρονα «κυνηγό κεφαλών» ενοχλούσαν τα σταθμευμένα οχήματα στο ιδιωτικό υπαίθριο πάρκινγκ επί της οδού Πραξιτέλους 174, στο κέντρο του Πειραιά. Μετά τη σύλληψη και τη μεταφορά του στον εισαγγελέα και ανακριτή, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Δρακόντεια μέτρα

Η μεταφορά του ηλικιωμένου στον εισαγγελέα Πειραιά το πρωί του Σαββάτου έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, ενώ ο ίδιος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μετά την προθεσμία που έλαβε ο δράστης επέστρεψε στο κρατητήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά προκειμένου να προετοιμαστεί για την ανάκριση.

«Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι» φέρεται ότι ισχυρίστηκε κατά την προανακριτική απολογία του ο 68χρονος. Ισχυρίστηκε δε ότι υπήρχαν χρόνιες προστριβές με τον 36χρονο άτυχο υπάλληλο. «Είχα εκφράσει πολλές φορές την αγανάκτησή μου. Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι» είπε στη συνέχεια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο ίδιος θέλοντας να δείξει μεταμέλεια.

Οι διαπληκτισμοί μεταξύ του δράστη και του θύματος ήταν ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για τη γειτονιά, με τον ηλικιωμένο δράστη να είναι εριστικός με όλους τους περιοίκους. Ανάλογο επεισόδιο σημειώθηκε και το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, όμως ήταν η ασήμαντη αφορμή για τη φονική κατάληξη. Ο ηλικιωμένος, αφού διαπληκτίστηκε με τον Αλβανό, ανέβηκε στο διαμέρισμά του, πήρε την καραμπίνα και κατέβηκε πάλι στον δρόμο. Με κάλυψη τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, βγήκε μπροστά στο θύμα στα 2 μέτρα, το αιφνιδίασε και το πυροβόλησε.

Μόλις έπεσε στο οδόστρωμα ο 39χρονος, πυροβόλησε άλλες δύο φορές, στο κεφάλι. Στη συνέχεια κι ενώ απομακρυνόταν, φέρεται ότι ο θύτης φώναζε προς τον 39χρονο «σε τελείωσα. Τώρα, σε τελείωσα», ο οποίος ήταν ήδη νεκρός στο οδόστρωμα. «Γύρω στη μία παρά τέταρτο ακούμε πυροβολισμούς. Ο κρότος ήταν πολύ δυνατός. Ακούω φωνές» εξηγεί γυναίκα, κάτοικος και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του 39χρονου από την Αλβανία. «Βλέπω τον γείτονα με το δίκαννο να έχει βγει. Τραβάει μία στο παλικάρι και γυρνάει ξανά πίσω. Οπλίζει και του δίνει τη χαριστική βολή» περιγράφει η ίδια.

Σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, κατά τη στιγμή της δολοφονίας και εν μέσω κόσμου ο 39χρονος ξεπαρκάρει, όταν ο ηλικιωμένος βγαίνει πίσω από το όχημά του και πυροβολεί για πρώτη φορά.

«Καβγάδιζε συνέχεια»

«Παγωμένοι» είναι οι Πειραιώτες, καθώς η εν ψυχρώ δολοφονία στο κέντρο του Πειραιά σημειώθηκε σε ώρα αιχμής και σε πολυδιάβατο σημείο. Σύμφωνα με γυναίκα η οποία βρισκόταν εκεί, ο 68χρονος δράστης δεν είχε αυτοκίνητο, ωστόσο παρουσίαζε εμμονικές συμπεριφορές.

«Ηταν περίεργος άνθρωπος. Πριν από δύο χρόνια είχε τροχαίο. Δεν είχε αυτοκίνητο, αλλά δεν ήθελε τα πάρκινγκ, τα θεωρούσε παράνομα» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας. «Καβγαδίζει επί 16 χρόνια με τους πάντες, δημιουργεί προβλήματα σε όλους. Δεν είναι τρελός, είναι κακός… Του έλεγαν ότι το πάρκινγκ είναι ιδιωτικό και δεν καταλάβαινε» συμπλήρωσε.

Ο 39χρονος υπάλληλος του πάρκινγκ ήταν πατέρας τριών παιδιών. Μεταφέρθηκε νεκρός στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ενώ ο 68χρονος επέστρεψε στο διαμέρισμά του, και έπειτα παραδόθηκε στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και συνελήφθη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα