Σοκ! Τρεις Ελληνες νεκροί στη Λιβύη

Τραγωδία με τροχαίο όπου ενεπλάκη λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μέλη ανθρωπιστικής αποστολής που είχαν μεταβεί στην πολύπαθη χώρα να σώσουν ό,τι μπορούσαν μετά το χτύπημα του «Daniel». Δύο αγνοούμενοι, επτά βαριά τραυματίες.

Σε ανείπωτη τραγωδία με τρεις νεκρούς, δύο αγνοούμενους και επτά βαριά τραυματίες Ελληνες, πιθανότατα στρατιωτικούς, εξελίχθηκε τελικά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν χθες μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε η χώρα μας στη Λιβύη.

Αποστολή που είχε στόχο να συνδράμει τις τοπικές Αρχές στις προσπάθειες που κάνουν να σώσουν ό,τι περισώζεται μετά το ανελέητο χτύπημα της κακοκαιρίας «Daniel», η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στα ανατολικά της αφρικανικής χώρας. Μια είδηση όμως που στη χώρα μας έφτασε αργά χθες το βράδυ με χαρακτηριστικά μεγάλη καθυστέρηση κι ενώ τα δημοσιογραφικά γραφεία είχαν πιάσει κυριολεκτικά φωτιά, καθώς ουδείς από το ΓΕΕΘΑ δεν την επιβεβαίωνε (ή δεν τη διέψευδε), ενώ συγχρόνως μεταδίδονταν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ολα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής, όταν το Αρχηγείο έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία απλώς γινόταν αναφορά για «τροχαίο δυστύχημα» στο οποίο ενεπλάκη το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής, το οποίο, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα!

Σε όσα γνωστοποιούσε μάλιστα αρχικά το ΓΕΕΘΑ γινόταν απλώς λόγος για την ύπαρξη «ελαφρά τραυματιών», οι οποίοι μάλιστα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ήδη υπήρχε σχεδιασμός για την άμεση επιστροφή των μελών της αποστολής πίσω στην πατρίδα.

Ανάλογη όμως με τη στάση -της περίεργης- σιωπής που τηρούσε το ΓΕΕΘΑ -κι ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την είδηση για την ύπαρξη νεκρών- ήταν και η στάση των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών, ενώ ήδη υπήρχε η δήλωση του Λίβυου υπουργού Υγείας Οτμάν Αμπντουλτζαλίλ, ο οποίος ανοιχτά έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς Ελληνες.

Αραγε ούτε το ΓΕΕΘΑ ούτε και τα δύο υπουργεία μας δεν είχαν πληροφορηθεί τις δηλώσεις του Λίβυου αξιωματούχου; Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μοιραία αποστολή αποτελούνταν από 19 καλά εκπαιδευμένα, εμπειρότατα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία έφτασαν το πρωί της Κυριακής στην πολύπαθη χώρα μεταφέροντας τρεις τόνους τρόφιμα αλλά και φαρμακευτικό υλικό. Σε μια χώρα που ήδη μετρά χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Αργά χθες το βράδυ εκδόθηκε τελικά σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ, τα ερωτήματα παραμένουν τόσο για το αρχηγείο όσο βέβαια και για τον επικεφαλής του, τον -παρακολουθούμενο από το Predator- στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τα μέλη της αποστολής; Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε ό,τι έγινε; Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των σοβαρά τραυματισμένων από το δυστύχημα, για τους οποίους δεν υπήρχε σαφής ενημέρωση ούτε για τον ακριβή αριθμό τους; Για ποιον λόγο υπήρξε -ξανά- καθυστερημένη ενημέρωση των ελληνικών μέσων και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινής γνώμης;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα