Οι τελευταίες φωτογραφίες των δύο αδερφών διερμηνέων

Συγκλονίζουν οι τελευταίες φωτογραφίες των δύο αδερφών διερμηνέων, της Αντζελας και του Φίλιππου, μέσα στο αεροσκάφος που μετέφερε την ελληνική αποστολή στη Λιβύη, λίγες ώρες πριν από το τροχαίο δυστύχημα που τους στέρησε τη ζωή.

Τις φωτογραφίες μέσα από το αεροσκάφος έχει αναρτήσει Λίβυος φίλος τους στο facebook. Τα δυο αδέρφια, 33 και 34 ετών, παιδιά του Ελληνα προέδρου της κοινότητας της Βεγγάζης, Κανάκη Μανδαλιού, συμμετείχαν εθελοντικά ως διερμηνείς στην αποστολή, βοηθώντας στο έργο των συμπατριωτών τους. Πλέον, ο πόνος της οικογένειάς τους είναι αβάσταχτος.

«Εγώ δεν είχα μαρτυρία. Ακουγα δεξιά αριστερά ότι κάποιο τροχαίο έγινε και ένα αγροτικό εμβόλισε το λεωφορείο που ήταν η αποστολή και πήρε φωτιά. Αυτό ξέραμε. Ηταν πολύ δύσκολη η ενημέρωση, οι σταθμοί αναμετάδοσης ήταν κατεστραμμένοι από την πλημμύρα, δεν υπήρχαν τηλέφωνα, γινόταν το σπασμένο τηλέφωνο… Τραυματίες, ήταν πολύ δύσκολο να ξεκαθαριστεί η εικόνα, αν υπήρχαν νεκροί, ποιοι νεκροί, ήταν ένα δύσκολο, πολύ δύσκολο βράδυ χθες» δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας τους Κανάκης Μανδαλιός. Το χτύπημα της μοίρας είναι ακόμα πιο σκληρό, καθώς πριν από οκτώ ημέρες η Αντζελα είχε παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της.


«Εδινε την ψυχή του για τον Στρατό» είπε ο πατέρας του αλεξιπτωτιστή

Ανθρωπος του καθήκοντος ήταν ο 27χρονος αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης που υπηρετούσε στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και άφησε την τελευταία του πνοή στο μοιραίο λεωφορείο στη Λιβύη μαζί με τις δύο νοσηλεύτριες και τους δύο διερμηνείς.

«Εδινε την ψυχή του για τον Στρατό» δήλωσε χθες ο πατέρας του 27χρονου υπαξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων, φανερά σοκαρισμένος από τον άδικο χαμό του παιδιού του. Ο ατρόμητος αλεξιπτωτιστής από το Μουζάκι της Καρδίτσας δεν δίσταζε να πάει σε εμπόλεμες ζώνες. Κατά τη διάρκεια της οκταετούς καριέρας του είχε πάει στην Αίγυπτο, στην Ουκρανία και στο Σουδάν, αλλά η τελευταία του αποστολή στη Λιβύη στάθηκε μοιραία.

Με σπασμένη φωνή ο πατέρας του 27χρονου Γιώργου μίλησε για την απώλεια του γιου του. «Αγαπούσε τη δουλειά του. Γι’ αυτό έτρεχε τόσο. Ολο το καλοκαίρι ήταν συνέχεια έτσι. Ξέραμε ότι θα πάει εκεί. Δεν ξέραμε κάτι άλλο. Ηταν μία ρουτίνα. Οπως ήταν όλα τα άλλα. Τι να πω… Θα γυρίσει πίσω το παιδί μου; Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο» ανέφερε. «Καταπληκτικός ήταν. Ηταν και στο Σουδάν. Τι να σας πω για τη μνήμη του; Οτι έφυγε πρόωρα; Τι άλλο να πω; Εφυγε στα 27 του» πρόσθεσε ξεσπώντας σε λυγμούς.

«Το πιο ήρεμο παιδί. Οχι επειδή ήταν δικός μου. Δεν υπήρχε πιο ήρεμος. Δεν είχε αντιδικίες ποτέ με κανέναν. (…) Τον Στράτο δεν τον αγαπούσε μόνο, έδινε και την ψυχή του. Ειδικά για αυτό που έκανε, αυτό που ήταν σε αυτό το κομμάτι» τόνισε ο χαροκαμένος πατέρας. Ο Γιώργος Βούλγαρης ήταν παντρεμένος αλλά δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Δεν πρόλαβε… Φτάνοντας στη Λιβύη, είχε στείλει ένα μήνυμα στον πατέρα του: «Μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε». Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα