Θάνατος τετράχρονης Μελίνας: Ένοχη η αναισθησιολόγος!

Η Νεκταρία Πολάκη καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή από το Τριμελές Εφετείου Αν. Κρήτης

Δικαίωση για την οικογένεια της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία «έσβησε» έπειτα από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015, αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, με την οποία η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου Νοσοκομείου Νεκταρία Πολάκη καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή!

Υιοθετώντας κατά πλειοψηφία την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκρινε την κατηγορούμενη ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ωστόσο, τής αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. «Έπειτα από οκτώ χρόνια, επιτέλους, ακούσαμε τα αυτονόητα, ότι η κατηγορούμενη είναι ένοχη, κάτι που εγώ και η σύζυγός μου ξέραμε από την αρχή» δήλωσε ο πατέρας της άτυχης μικρούλας Μάνος Παρασκάκης λίγο μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Εφετείου, που φέρνει ανατροπή στην υπόθεση του άδικου χαμού του μικρού κοριτσιού, ο δικηγόρος της οικογένειας της 4χρονης Γιώργος Κοκοσάλης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «δικαίωση», λέγοντας στο cretalive.gr: «Επιτέλους, έπειτα από οκτώ χρόνια, δικαιώνεται η μνήμη της Μελίνας»!

Η εξαδέλφη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, κάτι που είχε εξοργίσει τους γονείς της αδικοχαμένης Μελίνας. Υστερα από αυτό, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης και η υπόθεση θα δικαζόταν ξανά. Όμως, προτού καλά καλά αρχίσει η εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, με την οποία ζητούσαν να απορριφθεί η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, επικαλούμενοι ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ρητώς ο νόμος, για εμπεριστατωμένη και απόλυτα αιτιολογημένη έφεση.

Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης, όμως το δικαστήριο την έκανε δεκτή, προκαλώντας ισχυρό σοκ στην οικογένεια της 4χρονης, που αποχώρησε πικραμένη από τα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα. Ωστόσο, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας υπήρξε παρέμβαση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά του δικαστηρίου, προκειμένου ο αντιεισαγγελέας που θα «χρεωνόταν» την υπόθεση να έχει μία συνολική εικόνα, βάσει της οποίας θα προχωρούσε ή όχι στην κατάθεση αίτησης αναίρεσης.

Τελικά, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αριστοτέλης Χριστόπουλος κατέθεσε αίτηση αναίρεσης, η οποία έγινε δεκτή, με συνέπεια η υπόθεση να οδηγηθεί εκ νέου στο ακροατήριο και να καταδικαστεί η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. Η Νεκταρία Πολάκη φέρεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα, με επίμονο βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία. Στην απολογία της η ίδια υποστήριξε ότι το παιδί υπέστη βαρύ αναφυλακτικό σοκ και ότι δεν έμεινε ούτε δευτερόλεπτο δίχως να λαμβάνει επαρκή οξυγόνωση. «Το παιδί είχε και τα τρία συμπτώματα: Βρογχόσπασμο, βραδυκαρδία και υπόταση, που δείχνουν ξεκάθαρα αναφυλακτικό σοκ» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα