Καμπανάκι για τη σίτιση μαθητών στη Θεσσαλία

Χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες για την εξασφάλιση του καθημερινού τους φαγητού

Ερχεται πείνα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, οι οποίοι είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται κάτω από τους χειμάρρους και τη λάσπη που έφερε ο «Daniel». Πλέον, αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται να φύγουν, ενώ όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στις πατρογονικές τους εστίες θα χρειαστούν χρόνο για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Υπεύθυνοι του προγράμματος ανθρωπιστικής παρέμβασης «Διατροφή», που υλοποιείται από το ινστιτούτο «Prolepsis», τονίζουν την άμεση ανάγκη σίτισης των μαθητών στη Θεσσαλία, καθώς θεωρούν ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές φέτος τον χειμώνα, και ζητούν από τους πολίτες να κάνουν δωρεές για την αγορά και τη συλλογή τροφίμων.

Οπως αναφέρουν τα μέλη του ινστιτούτου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που διαμένουν στις Περιφερειακές Ενότητες της Μαγνησίας, της Καρδίτσας, της Λάρισας και των Τρικάλων, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες για την εξασφάλιση, αλλά και τη σωστή και ασφαλή προετοιμασία του καθημερινού φαγητού. Εκτός αυτού, εκτιμάται ότι το ποσοστό της φτώχειας στη Θεσσαλία θα αυξηθεί σημαντικά, καθιστώντας δύσκολη την απόκτηση τροφίμων για πολλά νοικοκυριά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν τα μέλη του ινστιτούτου στην εξασφάλιση ασφαλών τροφίμων για τους μαθητές των πληγεισών περιοχών, δεδομένων και των επικίνδυνων υγειονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Για τον λόγο αυτόν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή» που υλοποιεί το ινστιτούτο, γίνεται δημόσια έκκληση για δωρεές και συλλογή τροφίμων.

Η ανακοίνωση

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ινστιτούτου, «κάθε δωρεά είναι σημαντική! Ιδιώτες, ιδρύματα, εταιρίες και οργανισμοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο “Prolepsis” στο 210-6255700 για να υποστηρίξουν τη σίτιση ενός ή περισσότερων σχολείων ή ακόμα και ενός παιδιού. Για χρηματικές δωρεές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα diatrofi.prolepsis.gr».

Για τη συλλογή τροφίμων, η «Prolepsis» καλεί εταιρίες και επιχειρηματίες να στηρίξουν σε είδος: «Εταιρίες τροφίμων, γαλακτοβιομηχανίες, εταιρίες παραγωγής φρέσκων αβγών, φρουτοπαραγωγοί, εταιρίες/βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου μπορούν να υποστηρίξουν το πρόγραμμα “Διατροφή” σε είδος (π.χ., γάλα, γιαούρτι, αβγά, τυρί, φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.diatrofi.prolepsis.gr και www.prolepsis.gr ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στο 210-6255700 (εσωτ. 119)». Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα «Διατροφή» υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis» σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας μας και περιλαμβάνει καθημερινή σίτιση με υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, όπως γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα, πίτες και φρούτα, τα οποία φτάνουν στα σχολεία σε ατομικές συσκευασίες και είναι έτοιμα προς άμεση κατανάλωση.

Σε περίπτωση που η καθημερινή σίτιση δεν είναι εφικτή, όπως είχε γίνει και την περίοδο της πανδημίας, προβλέπεται η παροχή πακέτων τροφίμων, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών για χρονικό διάστημα έως 15 ημερών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα