Μπάχαλο στην Αττική με ευθύνη του… «112»

Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκάλεσε χθες το πρωί η βροχόπτωση σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αττικής, καθώς ακόμα και μία μπόρα μισής ώρας κατάφερε να κάνει το κακό.

Πολλά φρεάτια βούλωσαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να εγκλωβίζονται. Σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στον Κηφισό, στις Τρεις Γέφυρες, στην οδό Πειραιώς και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Το πρωί έκλεισε για λόγους ασφαλείας η λεωφόρος Αναβύσσου εξαιτίας υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η κακοκαιρία «Elias» σάρωσε την Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, προκαλώντας ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς. Από τις 2 τα ξημερώματα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε τις πρώτες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως σε περιοχές στα βόρεια και τα δυτικά της Αττικής.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης ανέφερε ότι μέχρι τις 6 το πρωί είχαν δεχθεί επτά κλήσεις σε Παλλήνη, Μαρούσι και Βριλήσσια. Δρόμοι και υπόγεια καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν στα Πατήσια, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα Ανω Λιόσια και σε άλλες περιοχές.

Σύγχυση

Σύγχυση προκλήθηκε ως προς τα σχολεία της Αττικής, έπειτα από το άσκοπο χθεσινό μήνυμα του 112 που προκάλεσε πρωτοφανές μπάχαλο. Αρχικά, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης νωρίς το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι τα σχολεία θα έμεναν κλειστά στην Αττική. Ομως, λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, είπε πως τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά, καθώς επικοινώνησε με την ΕΜΥ, από την οποία τον διαβεβαίωσαν πως το φαινόμενο σε μία ώρα θα εκτονωθεί και έτσι δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία. Ομως η αναστάτωση που δημιουργήθηκε, οδήγησε κάποιους δημάρχους να κλείσουν τα σχολεία με δική τους πρωτοβουλία. Ετσι, κλειστά έμειναν τα σχολεία σε Ωρωπό, Φυλή, Ανω Λιόσια και Ζεφύρι. Ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έκλεισε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη έκλεισαν βρεφονηπιακοί σταθμοί, ειδικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην επικράτεια του δήμου. Σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους σημειώθηκαν στα Σπάτα και στη Ραφήνα λόγω των τοπικών ρεμάτων που υπερχείλισαν.

Μετρό

Προβλήματα σημειώθηκαν στις γραμμές του προαστιακού και του μετρό με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η Hellenic Train με αναρτήσεις της στο X (πρώην twitter) ενημέρωσε το επιβατικό κοινό πως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων υπήρχαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Κιάτο – Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης. Επίσης, καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπήρξαν στη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, ενώ καταργήθηκε και ένα δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Λόγω τεχνικού προβλήματος στο δίκτυο του ΟΣΕ, οι επιβάτες του μετρό προς αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονταν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του προαστιακού, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, επιτείνοντας την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που κινούνταν προς τις εργασίες του. Οι βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν χθες το απόγευμα, ενώ οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν στην Αττική από σήμερα το μεσημέρι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα