Η Σακελλαροπούλου βράβευσε τη Λάτση

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση μνήμης του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα στο πλαίσιο του θεσμού της ημέρας μνήμης εθνικών ευεργετών, στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρευρέθη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η πρώτη πολίτης της χώρας απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Ευαγγέλη Ζάππα στη Μαριάννα Λάτση για τη φιλανθρωπική της δράση, ενώ την ίδια στιγμή προβλήθηκαν εικόνες από την προσφορά του Ιδρύματος «Ιωάννης Λάτσης» στον χώρο της Υγείας. Ο λόγος για τα δύο κέντρα νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στα αντικαρκινικά Νοσοκομεία «Αγιος Σάββας» και Θεαγένειο και η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Γεννηματάς». Η ίδια η Μαριάννα Λάτση ανέφερε πως αφιερώνει το μετάλλιο στον πατέρα της Ιωάννη Λάτση, ο οποίος, όπως ανέφερε, «ασκούσε τη φιλανθρωπία σαν έναν δρόμο προσωπικής εξέλιξης, σαν μια διαρκή διαδικασία επανασύνδεσης με τις ρίζες του», σημειώνοντας ταυτοχρόνως πως «η σκέψη μας αυτήν τη στιγμή είναι κοντά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, του Βόλου και αυτό πρέπει να δούμε άμεσα». Η ειδική εκδήλωση έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, με το «παρών» να δίνουν, εκτός της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, καθώς και η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Νίκη Μαριόλη. Ο Κωστής Χατζηδάκης, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ειδική εκδήλωση τιμά ευεργέτες της σύγχρονης εποχής, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο, καθώς αποδεικνύει το πνεύμα της προσφοράς. Ομιλία εκφώνησε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και εκ νέου υποψήφιος Ελευθέριος Σκιάδας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα