Πεζογέφυρα «θανάτου» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κρέμεται πάνω από τον Κηφισό, καθώς έχουν φθαρεί τα σίδερα και τα τσιμέντα

Κορυφή του παγόβουνου αποτελεί το στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς οι ανυποψίαστοι πολίτες και οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με κακοτεχνίες που μπορεί να αποδειχτούν «παγίδες θανάτου» και σε άλλα δημόσια έργα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πεζογέφυρας στον Κηφισό, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν πεζοί, αν και έχει απαγορευτεί από τον περασμένο Μάρτιο η διέλευσή της. Η πεζογέφυρα είναι ετοιμόρροπη, καθώς έχουν φθαρεί τα σίδερα και τα τσιμέντα. Ομως, αν και είναι γνωστό το πρόβλημα εδώ και έξι μήνες, δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι εργασίες αποκατάστασης, συνεπώς η γέφυρα αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και τους χιλιάδες ανυποψίαστους οδηγούς οχημάτων που περνούν καθημερινά από τον Κηφισό.

Από την πλευρά τους οι πεζοί που θέλουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου Κηφισού αναγκάζονται να διασχίσουν την ετοιμόρροπη πεζογέφυρα, καθώς η επόμενη γέφυρα είναι σε μεγάλη απόσταση… Για τον λόγο αυτό πηδούν πάνω από τα απαγορευτικά που έχουν τοποθετηθεί. Το αποτέλεσμα είναι οι πεζοί να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, στην περίπτωση που καταρρεύσει η πεζογέφυρα. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η πεζογέφυρα, που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα Βρυούλων στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει υποστεί ζημιές από τον χειμώνα του 2016-2017. Ωστόσο, κανείς αρμόδιος δεν έχει λάβει απόφαση μέχρι σήμερα να γίνουν εργασίες αποκατάστασης. Ηλικιωμένοι, γονείς με μικρά παιδιά και καρότσια αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την κατεστραμμένη πεζογέφυρα ή εναλλακτικά διασχίζουν τη γέφυρα Βρυούλων, η οποία είναι μόνο για αυτοκίνητα και δεν διαθέτει πεζοδρόμιο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα