«Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει»

Ομαδικά «πυρά» κατά του κατηγορητηρίου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τους δύο ιατροδικαστές μάρτυρες υπεράσπισης

Χωρίς την παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία δήλωσε «ασθενής», αλλά με συνεχή «πυρά» από τους μάρτυρές της κατά του κατηγορητηρίου που εκείνη αντιμετωπίζει, συνεχίστηκε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή τους στη δίκη, οι μάρτυρες ειδικών γνώσεων που προτάθηκαν από την υπεράσπιση, ιατροδικαστές Χρήστος Κραββαρίτης και Ουρανία Δημακοπούλου, αμφισβήτησαν εκ νέου το αποτέλεσμα της τοξικολογικής έρευνας του καθηγητή Ν. Ράικου, η οποία αποδίδει τον θάνατο του κοριτσιού σε δηλητηρίασή του με κεταμίνη, ουσία που, σύμφωνα με την κατηγορία, του χορήγησε η μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από κεταμίνη, εγώ θάνατο από κεταμίνη σε νεκροψία δεν έχω δει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κραββαρίτης και, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, κατέθεσε πως «αιτία θανάτου του παιδιού ήταν το οξύ πνευμονικό οίδημα, συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων».

Σύμφωνα μάλιστα με τον μάρτυρα, το γεγονός ότι οι γιατροί είχαν χορηγήσει στο κοριτσάκι αντιβίωση επιβεβαιώνει και την «καλπάζουσα λοίμωξη» που αυτό αντιμετώπιζε. «Η Τζωρτζίνα ελάμβανε πολλά φάρμακα. Αντιβίωση χορηγούμε μόνο όταν έχουμε να κάνουμε με λοιμωγόνο παράγοντα. Η πολυφαρμακία φέρνει παρενέργειες, αποδυναμώνει τον οργανισμό και τον κάνει πιο ευπαθή σε νέες λοιμώξεις. Η χορήγηση αντιβίωσης επιβεβαιώνει καλπάζουσα λοίμωξη» τόνισε ο κ. Κραββαρίτης, κάνοντας ακόμη λόγο για σηψαιμία που μπορεί να εκδηλώθηκε στην ασθενή. Ωστόσο, οι παραπάνω ισχυρισμοί του μάρτυρα προκάλεσαν νέο κύκλο ερωτήσεων από τα μέλη της έδρας.

Πρόεδρος: «Η Τζωρτζίνα δεν ήταν μονίμως με οξυγόνο. Οι γιατροί τής έβαζαν οξυγόνο, επανερχόταν και όταν πάθαινε ξανά κρίση τής έβαζαν ξανά οξυγόνο. Ενας ή δυο πνεύμονες που είναι σε αυτά τα μαύρα χάλια που μας περιγράφετε πώς γίνεται να λειτουργούν ξανά;»

Μάρτυρας: «Το παιδί έπαιρνε μια σταθερή αγωγή. Το ότι υπάρχει μια στιγμιαία βελτίωση σε μια λοίμωξη του αναπνευστικού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λοιμογόνος παράγοντας».

Εισαγγελέας: «Ποιος μπορεί να ήταν ο λοιμογόνος παράγοντας που μας λέτε; Το υγρό από τον πνεύμονα της Τζωρτζίνας δόθηκε για καλλιέργεια και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Στο Νοσοκομείο του Ρίου οι εξετάσεις που έκανε έδειχναν ότι όλα υποχωρούσαν. Πώς σώθηκε αυτό το παιδί και επιβίωσε μέχρι τον Ιανουάριο, αφού είχε λοίμωξη και σηψαιμία;»

Μάρτυρας: «Αυτός είναι και ο σκοπός της χορήγησης αντιβίωσης».

Εισαγγελέας: «Δηλαδή, αυτή η σηψαιμία που λέτε ότι ήταν εξελισσόμενη δεν είχε βλάψει τα όργανα του παιδιού;»

Μάρτυρας: «Δεν σημαίνει ότι κάποιος άνθρωπος που έχει σηψαιμία θα πεθάνει την επόμενη ημέρα».

Από την πλευρά της, η κυρία Δημακοπούλου -η οποία αναμένεται να συνεχίσει και σήμερα την κατάθεσή της στη δίκη- αμφισβήτησε και εκείνη τη δηλητηρίαση του παιδιού με κεταμίνη και επανέλαβε τον ισχυρισμό της για πιθανότητα κληρονομικής νόσου, που μπορεί να οδήγησε στον θάνατο και τα άλλα δύο κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη, τη Μαλένα και την Ιριδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα